Ja, dat is mogelijk. Wél is het zo, dat de meeste uitvaartverzekeringen uitkeren ná overlijden. Je zult je plek dus moeten voorfinancieren. Afhankelijk van je polis, kan het zijn dat je verzekeraar (een deel van) het grafrecht vergoed. Heb je vragen over je polis? Neem dan telefonisch contact op met je verzekeraar.

Ja; de meeste mensen die kiezen voor een natuurgraf, reserveren (en kopen) een plek bij leven. Je hebt dan de zekerheid dat dit alvast geregeld is.

We vinden het belangrijk dat mensen in alle vrijheid van de natuur kunnen genieten. Daarom leggen we op onze natuurbegraafplaatsen wandel- en fietspaden aan en is het gebied (net als andere natuurgebieden) voor iedereen vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

We willen mensen graag laten ervaren hoe mooi de natuur kan zijn. We hopen dat mensen zelf voelen wat de natuur voor ze kan betekenen. Het is een fijne plek om te zijn, om al fietsend of wandelend te ervaren dat de natuur je energie geeft, om lekker je hoofd leeg te maken of nieuwe ideeën op te doen, maar ook om te ervaren dat diezelfde plek je kracht en troost kan bieden. Natuurbegraven en recreatie kunnen op deze manier prima samengaan. We zien op de andere natuurbegraafplaatsen van

De openingstijden zijn per locatie als volgt:

Heidepol

Maandag – zaterdag      10.00 – 18.00 uur

Zondag                              11.00 – 16.00 uur

 

Maashorst

Maandag – vrijdag          10.00 – 18.00 uur

Zaterdag                             10.00 – 17.00 uur

Zondag                               11.00 – 16.00 uur

 

Schoorsveld

Maandag – vrijdag          10.00 – 18.00 uur

Zaterdag                             10.00 – 17.00 uur

Zondag                               11.00 – 16.00 uur

Elke plek op onze natuurbegraafplaatsen is terug te vinden aan de hand van de gps-coördinaten; deze kun je invoeren op je telefoon , waarna je (ongeveer) naar de plek wordt geleid. Een plek van een overledene kun je (mits daarvoor toestemming is gegeven door de nabestaande(n)) kun je terugvinden via de app van Natuurbegraven Nederland, deze app is nog in ontwikkeling . In het informatiecentrum kun je ook altijd vragen waar de plek is van degene die je zoekt.

Uiteraard kun je een plek ook terugvinden aan de hand van het (eventuele) gedenkteken, maar dan moet je wel ongeveer weten waar het is.

De kist (of een ander omhulsel) moet bestaan uit natuurlijk afbreekbaar materiaal. Ook de kleding van de overledene moet gemaakt zijn van natuurlijk afbreekbaar materiaal.

1.Kan ik nu al een plek reserveren op de natuurbegraafplaats? 1.Kan ik nu al een plek reserveren op de natuurbegraafplaats?

Ja; de meeste mensen die kiezen voor een natuurgraf, reserveren (en kopen) een plek bij leven. Je hebt dan de zekerheid dat dit alvast geregeld is.

2.Ik ben verzekerd. Kan ik wel begraven worden op een natuurbegraafplaats?
3.Hoe vind ik een plek terug?
4.Koop ik de grond?
5.Moet ik een afspraak maken voordat ik naar de natuurbegraafplaats toe kan?
1.Hoeveel plekken passen er op een natuurbegraafplaats?
2.Kun je op natuurbegraafplaatsen recreëren?
3.Is elke plek op een natuurbegraafplaats geschikt voor een natuurgraf?
1.Hoe laat is het informatiecentrum geopend?
2.Hoe groot is een natuurgraf?
3.In wat voor kist/met wat voor kleding mag je begraven worden?
4.Hoe vind ik een plek terug?
5.Mag mijn plek gemarkeerd worden?