Menu
Direct naar handige links

Een gedeelde ambitie Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland werkt al 10 jaar samen met Natuurmonumenten om de natuur in Nederland te behouden, versterken én ontwikkelen. Samen werken we aan de ambitie om mensen te laten genieten van de natuur en tegemoet te komen aan de behoefte aan een laatste rustplaats in de natuur. Op deze pagina lees je hoe we dit doen en wat we in 10 jaar tijd hebben bereikt.

Waarom en hoe

De waarde van natuur is voor ons altijd leidend; versterking en verbetering van de natuur staat op één. Alleen in bestaande bos- en natuurgebieden waar wij mogelijkheden zien om de natuur te versterken of in gebieden die geschikt zijn voor omvorming tot natuur realiseren we natuurbegraafplaatsen.

De samenwerking

Samen zoeken we naar geschikte gebieden en maken we een plan om de natuur te verbeteren. Natuurbegraven Nederland zorgt voor het dagelijks natuurbeheer, begraven in de natuur en ondersteuning rondom het afscheid. In de toekomst neemt Natuurmonumenten de zorg en bescherming van het gebied over, voor altijd.

Natuurwinst

In 10 jaar tijd hebben we dankzij de mensen die kiezen voor natuurbegraven en onze samenwerking met Natuurmonumenten al veel natuurwinst behaald. Dankzij natuurbegraven verbeterde de natuur op de natuurbegraafplaatsen. Hierdoor vonden diverse plant- en diersoorten hun weg (terug) naar de natuurgebieden. Lees verder en kijk zelf welke diersoorten je tegenkomt op de natuurbegraafplaatsen.

Onze waardevolle partner

“Natuur is iets van alle generaties. Verbonden blijven met de natuur en als nabestaanden je naaste in een mooie omgeving gedenken: ik vind dat ontroerende gedachten.”

Teo Wams, directeur natuurbeheer Natuurmonumenten

Bekijk hieronder hoe we samen werken aan een groene toekomst

Pas instellingen voor [wt_cli_manage_consent] aan

Ontmoet de bewoners van onze natuurbegraafplaatsen Een greep uit de bijzondere plant- en diersoorten

silhouet van nachtzwaluw bij schemering
Nachtzwaluw
Ijsvogel
IJsvogel
hazelworm
Hazelworm
zwarte-specht
Zwarte specht
heikikker
Heikikker
parelmoervlinder
Parelmoervlinder
Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten