Mijn plek

op de Veluwe

Lees meer over het gebied

Wat, hoe en waarom? Lees snel verder

Lees meer over een afscheid in de natuur

Mensen vertellen over hun plek

Kom langs om kennis te maken!

Maak kennis met onze mensen

Vraag nu de Heidepol brochure aan

Alles over ons informatiecentrum

Over Heidepol

PRACHTIGE PLEK, RIJKE VARIATIE
Heidepol ligt bij Arnhem, midden op de Veluwe; voor velen het mooiste natuurgebied van ons land. De natuurbegraafplaats is een prachtige plek met nieuw heideveld, oude beukenlanen en natuurgraslanden tot aan de horizon. Het gebied heeft een oppervlakte van 17 hectare, met een rijke variatie aan bomen, planten en dieren.

HANZEWEGEN
Op Heidepol zijn veel natuur- en cultuurhistorische kenmerken uit verschillende perioden zichtbaar. Zo vind je in het gebied karresporen van oude hanzewegen, die eeuwenlang werden gebruikt om met paard en wagen tussen de hanzesteden Arnhem en Harderwijk te reizen. Een tijdje was het gebied in bezit van een baron; nog later werd Heidepol bewoond door ondernemers en boeren.

In 1938 bouwde Antheunis van Eijk het landhuis De Heidepol, dat tegenwoordig net buiten de natuurbegraafplaats ligt. De Amerikaanse eikenlaan in het verlengde van de villa heeft een 600 meter lange zichtlijn het dal in. In 2012 verwierf Natuurbegraven Nederland het gebied.

HEIDEPOL LEEFT
Dassen, zandhagedissen, kerkuilen en hazelwormen: het is slechts een greep uit de velebijzondere diersoorten die zich op Heidepol thuisvoelen. De machtige bomen aan de beschermde Beukenlaan (ooit aangelegd om landerijen af te bakenen) zorgen met hun bladerdek voor verkoeling op warme dagen, wanneer de zon haar stralen langs de takken stuurt.

Een eigen plek op Heidepol: wat, hoe en waarom?

Misschien heb je er al eens over nagedacht: een eigen plekje in de natuur, op natuurbegraafplaats Heidepol. Wat houdt dat precies in?

KIES ZELF JE PLEK
Een rustige plek kies je zelf; onder een oude statige eik, in het bos, of in het open heideveld. Alleen of naast elkaar. Een kist of een urn. Bij Natuurbegraven Nederland ben je vrij om zelf je eigen plek te kiezen op Heidepol. Eventueel kun je kiezen voor een gedenkteken: een houten boomschijf met persoonlijke inscriptie.

VIND JE PLEK MAKKELIJK TERUG
Je plek wordt zorgvuldig geregistreerd bij de notaris. Je ontvangt een natuurgrafakte met de coördinaten van de plek. Zo kun je je plek op Heidepol altijd makkelijk terugvinden.

VERZEKERD VAN EEUWIGE GRAFRUST
Met een plek op onze natuurbegraafplaats ben je verzekerd van eeuwige grafrust. Met eenmalige betaling, zonder bijkomende kosten voor grafonderhoud of grafverlenging, heb je het goed geregeld voor later. Zo komen je nabestaanden later niet voor lastige beslissingen te staan over jouw natuurgraf.

ERVAAR HEIDEPOL ZELF
Geniet van de seizoenen. Wandelen, fietsen of even (uit)rusten op een bankje. Natuurbegraafplaats Heidepol is altijd vrij toegankelijk tijdens de ‘openingstijden van de natuur’ tussen zonsopgang en zonsondergang. Bezoek ons prachtige natuurgebied met zijn bossen, velden en vennen.

RUST VOOR NABESTAANDEN
Natuurbegraven Nederland zorgt voor het beheer van het natuurgebied en de natuurgraven. Uiteindelijk neemt Natuurmonumenten het beheer over. Er wordt dus altijd zorg gedragen voor het natuurgraf; je nabestaanden hoeven zich daar geen zorgen over te maken.

MEER WETEN?
Lees meer over de mogelijkheden en kosten.

 

Het afscheid: alle tijd en alle ruimte

Op telefoonnummer 026 711 22 15 kun je 24 uur per dag een begrafenis
aanmelden en inplannen.

ALLE TIJD EN VRIJHEID
Een afscheid in de ochtendzon of in de namiddag als de hemel rozerood kleurt: de natuur laat zich op elk moment van de dag van een andere kant zien. Op Heidepol kan het afscheid in de ochtend of in de middag plaatsvinden. In de zomermaanden is een ceremonie in de avond ook mogelijk.

DICHT BIJ DE NATUUR
Een ontvangstruimte, een Heidekapel en een Boskapel. Heidepol heeft verschillende plekken die alle rust en ruimte bieden voor een afscheid midden in de natuur. De ontvangstruimte biedt ruimte aan 100   personen, de Heidekapel aan 150 gasten en de Boskapel midden in het bos is geschikt voor 30 mensen.

 

MEER WETEN?
Neem contact met ons op via contact@heidepol.nl of (026) 711 22 10.

Alle mogelijkheden en tarieven op een rij

LIGGING
Op Heidepol zijn nog plekken in het open veld en in het bos beschikbaar. Het is mogelijk om meerdere plekken naast elkaar te reserveren.

NATUURLIJK AFBREEKBAAR MATERIAAL
Op Heidepol kun je een natuurgraf reserveren voor jezelf. Voor een begrafenis in een kist, mand  of  wade  of voor een begrafenis van een urn of de as. Dit van natuurlijk afbreekbaar materiaal. In het gebied mag geen as uitgestrooid worden.

URNINLAGE
In een natuurgraf is ruimte om een extra urn te begraven. Wanneer je hiervoor kiest en de tenaamstelling direct vastlegt, kan deze urn op een later moment bijgeplaatst worden.

HERBEGRAVEN
Herbegraven is mogelijk op Heidepol. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact met ons op.

BETALEN
Je betaalt eenmalig voor het eeuwigdurend grafrecht van de plek.  Dit is exclusief de begraafkosten, die  eventueel ook later kunnen worden voldaan. Betalen in termijnen is ook mogelijk.

UITVAARTVERZEKERING
Ook met een uitvaartverzekering kun je bij ons een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert, betekent  dit  afhankelijk  van  de  verzekering dat de kosten (gedeeltelijk)achteraf worden vergoed.  Voor  meer  informatie  adviseren we  om  contact  op  te  nemen  met  je  eigen
uitvaartverzekeraar.

TARIEVENOVERZICHT HEIDEPOL
Tarieven natuurgraf voor kist, mand of wade:
Plek:
– Open veld:   v.a.      €3.250
– Bos:                           €3.750
– Gedenkboom:         €4.500
– Urninlage:                €800

Tarieven natuurgraf voor een urn of de as:
Plek:                              €2.000
Urninlage:                    €800

Begraafkosten:
– Kist, mand of wade:  € 500
– Urn of as:                    € 300

Tarief natuurgraf herbegrafenis
Bovenstaande tarieven gelden ook voor een herbegrafenis op Heidepol.

Een persoonlijk verhaal: Anita Haex

Anita Haex (69)

“Natuurbegraven, de rust en het gevoel van vrijheid: ze passen bij mij. Ik vind het een mooie gedachte dat je je lichaam teruggeeft aan de natuur. Mijn man en ik zijn echte natuurmensen; we wandelen en fietsen veel en zien de dood als een soort thuiskomen. Inmiddels heb ik alvast een plekje gereserveerd op Schoorsveld: een mooie open plek bij een ven, vlakbij een bankje. Dat leek me wel gezellig; kunnen nabestaanden rustig even bij me gaan zitten.”

Maak vrijblijvend kennis met ons

Het team: maak kennis met onze mensen

Dit is het team van Heidepol. Deze mensen zorgen voor de natuurbegraafplaats en begeleiden een afscheid in de natuur. Zij staan altijd open voor een gesprek of een informatieve wandeling.Maak gerust een afspraak of kom langs!

Verder lezen? Vraag de brochure aan

Wil je meer weten over Heidepol? In onze brochure vind je meer informatie over natuurbegraven, de natuurbegraafplaats zelf, en over de bijzondere flora en fauna in het gebied.

Vraag de brochure bij ons aan

AanvraagBrochure Heidepol

ja,

ik ontvang graag de brochure van natuurbegraafplaats

Mijn gegevens

* Deze velden zijn verplicht

Contact & Route

Je vindt Heidepol midden op de Veluwe, op de grens van Arnhem en Ede. De natuurbegraafplaats is dagelijks vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Breng gerust een vrijblijvend bezoek!

LET OP! WEGWERKZAAMHEDEN RONDOM HEIDEPOL

De komende periode wordt er rondom Heidepol gewerkt aan de weg.

Wat houdt dit in;

2 juli t/m 25 juli: Deze gehele periode is de Koningsweg (vanaf de Amsterdamseweg N224, kruispunt Van der Valk Westend) afgesloten. Er is een omleiding ingesteld; Amsterdamseweg, Schelmseweg, Kemperbergerweg, Koningsweg. Volg voor deze omleiding route 4 op de gele borden. De omleiding zorgt voor zo’n 10, 15 minuten

Vanaf de rotonde bij het Pannenkoekenhuis Den Strooper stoppen de borden met route 4. Vanaf hier
volg je de Koningsweg (N310/N311) tot aan het eerste kruispunt bij Snackbar de Pitstop, daar sla je
linksaf (ook de Koningsweg) en vervolgens slaat u de 1 e weg rechtsaf de Harderwijkerweg op (een onverharde weg) waaraan natuurbegraafplaats Heidepol gelegen is.

De Koningsweg is ook deels afgesloten, maar wel bereikbaar voor bestemmingsverkeer, je kunt hier dus
gewoon inrijden.  Zijn er onderweg onduidelijkheden, dan kun je ons bereiken via 026 – 711 22 10.

 

PLAN EEN INFORMATIEVE WANDELING IN
Wil je de natuurlijke pracht van Heidepol zelf ervaren en meer te weten komen over de mogelijkheden? In een informatief gesprek en een wandeling krijg je een goed idee van en een gevoel bij Heidepol en de diverse opties.

Ben je slecht ter been of is lang lopen lastig? Dan laten we je graag het gebied zien met onze boskar, zodat je niet hoeft te lopen.

BEZOEK ONS INFORMATIECENTRUM
Je bent ook van harte welkom om ons informatiecentrum op Heidepol te bezoeken. Maak je een afspraak? Dan zorgen wij dat we alle tijd voor je hebben. Bel ons gerust en we kiezen samen een moment dat past.

OPENINGSTIJDEN INFORMATIECENTRUM

Maandag – zaterdag 10.00 – 18.00 uur
Zondag 11.00 – 16.00 uur

Natuurbegraafplaats Heidepol
Harderwijkerweg 37
Arnhem
T. 026 711 22 10
M. contact@heidepol.nl
www.heidepol.nl

Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur.