In het groene hart van Brabant
Een ree die door de bossen beweegt, vogels die op de achtergrond zingen en planten en struiken die de natuur kleuren. In ieder seizoen waait een andere wind en schijnt er ander licht. De natuur verwondert, biedt rust en troost. Een laatste rustplaats in de natuur is daarom een geruststellende gedachte. Een keuze die niet zomaar gemaakt is en de volledige aandacht verdient. Wat houdt een eigen plek op Huis ter Heide in en hoe gaat het in zijn werk?
Emotioneel, maar tegelijkertijd ook lichtvoetig. Alle ruimte om je eigen kleur te geven. Terug naar de natuur, omringd door dierbaren in een prachtige omgeving. Wim den Boer vond het heel bijzonder dat zijn familie zo’n mooi en passend afscheid op natuurbegraafplaats Huis ter Heide creëerden. Zijn vrouw Ingrid, dochter Inge, zoon André en hun gezinnen kijken met veel liefde en dankbaarheid terug.
Lees verder
De afgelopen jaren was hun plek waar de wind hen voer. Het huis in Alkmaar verruilden Joke en Cees voor een camper. Vrijheid. Buiten zijn. Leven met de seizoenen. En vooral elkaar overal mee naartoe nemen. Samen trokken ze door Nederland; van Noord-Holland naar Zeeland en van Friesland naar Overijssel. In de winters streken ze neer in Brabant, dicht bij Breda.
Lees verder
De glimlach van een trotse oma verschijnt op haar gezicht zodra ze over Lena vertelt. Corry Koevoet werd in het najaar van 2021 voor de eerste keer oma. Het plaatje werd anders dan ze vooraf had bedacht. Lena werd stil geboren en kreeg een plekje op natuurbegraafplaats Huis ter Heide. “We vierden haar geboorte met beschuit met muisjes. We knuffelden haar en zijn heel trots dat ze in ons leven is gekomen.”
Lees verder
Hij zocht er een groot deel van zijn jeugd naar archeologische schatten en zij speelde er in de vele zandheuvels die het gebied kent. Daar waar zij allebei opgroeiden en waar hun liefde begon, willen Anton (1936) en Betty (1945) van der Lee samen een plek uitkiezen. “Ik voel me sterk verbonden met Huis ter Heide en ik vind het heel belangrijk dat mijn plek in de toekomst altijd zal blijven bestaan.”
Lees verder
Regelmatig wandelden Aafra en Leander door natuurgebied Huis ter Heide, tussen Tilburg en Kaatsheuvel. Door de bossen, lekker buiten. Tijdens die wandelingen hadden ze gesprekken die je thuis op de bank niet snel voert. Zoals over de dood.
Lees verder
Voor een natuurbegrafenis in een kist, mand, wade of voor het begraven van een urn of de as vragen we te kiezen voor natuurlijk afbreekbare materialen. In het gebied mag geen as uitgestrooid worden.
Ja, mochten de persoonlijke omstandigheden daarom vragen bieden wij de mogelijkheid om op de natuurbegraafplaats zelf van gereserveerde plek te wisselen. Het is ook mogelijk om van gereserveerde plek te wisselen binnen de aangesloten natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland.
Ja, in een natuurgraf is ruimte om een extra urn te begraven. Wanneer je hiervoor kiest en de tenaamstelling direct vastlegt, kan deze urn op een later moment bijgeplaatst worden.
De prijs van een natuurgraf op natuurbegraafplaats Huis ter Heide varieert tussen de 2.000 en 4.700. De tarieven zijn afhankelijk van de verschillende mogelijkheden en opties. Bezoek deze pagina voor een compleet overzicht van de tarieven en mogelijkheden.
Je betaalt eenmalig voor een plek met eeuwigdurend grafrecht. Dit is exclusief de begraafkosten, die eventueel ook later kunnen worden voldaan. Een natuurgraf wordt onderhouden door de natuur. In tegenstelling tot een traditioneel graf zijn er hierdoor geen terugkerende onderhoudskosten.
Een afscheid in de natuur stem je samen af met een uitvaartondernemer van jouw keuze. Op natuurbegraafplaats Huis ter Heide stellen we de natuur en de ceremonieruimte beschikbaar. Op de dag van het afscheid in de natuur ondersteunen we de uitvaartondernemer. Een ceremonie is mogelijk voor iedereen die een plek heeft vastgelegd op Huis ter Heide. De natuurbeheerder opent en sluit het natuurgraf.
Ja, dat is mogelijk waar de natuur dit toelaat. Vooraf is bepaald waar natuurgraven mogen komen binnen het natuurgebied. Hierbij is rekening gehouden met de natuur en de dieren op de natuurbegraafplaats. Het is mogelijk om twee of meerdere plekken naast elkaar te kiezen als deze (nog) beschikbaar zijn.
Ja, op Huis ter Heide is het mogelijk om samen één natuurgraf te reserveren. Dit is alleen mogelijk op sommige, vooraf bepaalde plekken op de natuurbegraafplaats. Een medewerker kan je laten zien waar dit mogelijk is.
Ja, ook met een uitvaartverzekering kun je een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert, betekent dit afhankelijk van de verzekering dat de kosten (gedeeltelijk) achteraf worden vergoed. Bewaar daarom altijd goed de factuur van de reservering. Voor meer informatie adviseren we om contact op te nemen met je eigen uitvaartverzekeraar.
Eeuwigdurende grafrust betekent voor nu en altijd recht op jouw laatste rustplaats in de natuur. Deze rust is voor altijd verzekerd. Een natuurgraf wordt notarieel geborgd vandaag de dag en voor altijd bewaard door Natuurmonumenten, als toekomstig beheerder van het gebied. Lees hier meer over eeuwige grafrust.
Eeuwigdurende grafrust en terug naar de natuur, het sprak de ouders van Cora a...
Wat is het meest bijzondere moment op de natuurbegraafplaats dat je is bijgebl...
Weten wat je geliefden willen als het moment daar is kan enorm waardevol zijn....
Het behoud van de natuur is belangrijk voor het welzijn van alle diersoorten, ...
Elke uitvaart op onze natuurbegraafplaatsen is uniek. Ieder mens waarvan we af...