Menu
Direct naar handige links

Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech De natuur verrijken en behouden

Natuurbegraven Nederland is ervan overtuigd dat de natuur van onschatbare waarde is en spant zich daarom in voor natuurversterking. Door de handen ineen te slaan met Loop Biotech is er nu een nog duurzamere manier van begraven in de natuur mogelijk. Het geloof in de kracht van de natuur is wat Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech verbindt. Met de mogelijkheid om te kiezen voor een natuurgraf met een Loop kist of Loop urn werken we samen aan een gezonde bodem, waar een sterke natuur mee begint.

De samenwerking

Dankzij de samenwerking wordt de keuze voor een duurzame uitvaart toegankelijker gemaakt. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om te kiezen voor een laatste rustplaats in de natuur met een kist of urn geproduceerd in samenwerking met de natuur. Daarmee leveren we samen een belangrijke bijdrage aan een duurzamere wereld en een gezonde bodem waardoor de natuur voor planten en dieren aantrekkelijker wordt.

Zowel Natuurbegraven Nederland als Loop Biotech zijn blij met deze samenwerking die de natuur kracht bij zet. “Deze samenwerking biedt een duurzame oplossing voor het leven na de dood en draagt bij aan de versterking van de natuur.” – aldus Roy van Boekel-Gosens, directeur Natuurbegraven Nederland. “Het is onze gezamenlijke missie om de natuur te verrijken én te behouden.” aldus Bob Hendrikx, founder Loop Biotech.

Natuurbegraven

De natuurgebieden van Natuurbegraven Nederland zijn vrij toegankelijk en bieden de unieke mogelijkheid van een laatste rustplaats in de natuur. Een eigen plek als laatste rustplaats in deze natuur is sinds 2012 mogelijk op de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland. Daar waar de natuur kracht, troost en rust biedt, waar een persoonlijk afscheid mogelijk is en ruimte is om te herdenken en te herinneren in de openheid van de natuur. Natuur die we moeten koesteren en waar we zorgvuldig mee omgaan.

Natuurbegraven in combinatie met Loop producten

Het is Loop Biotech’s missie om de mensheid weer onderdeel te maken van de natuurlijke cyclus van het leven. Dit doen zij door met de natuur samen te werken en Loop kisten en urnen te groeien van mycelium.

Begraven in de natuur op de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland is alleen mogelijk in materialen die door de natuur worden afgebroken. De myceliumkist en -urn worden na begraving, in ideale omstandigheden, binnen 45 dagen één met de natuur. De unieke kracht van mycelium is dat het organisch materiaal afbreekt waardoor er voedingsstoffen in de bodem vrijkomen. Een groot deel van alle plantensoorten heeft hier baat bij, een sterke natuur begint namelijk bij een gezonde bodem. Daarom bieden we samen de mogelijkheid om te kiezen voor een natuurgraf in combinatie met een Loop kist of Loop urn zodat de keuze voor natuurbegraven nóg duurzamer wordt. Het is mogelijk deze producten, na overlijden, te combineren met een natuurgraf. Als er al een natuurgraf is vastgelegd is er ook een combinatie met een ceremonie mogelijk.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of ben je benieuwd naar de meest gestelde vragen? Bekijk dan deze pagina.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten