Menu

Uit liefde voor de natuur Samenwerking met Stichting Nieuwe Natuur

De warme zonnestralen op een vroege lentedag die je huid doen tintelen. De rust die je toekomt tijdens het maken van een lange wandeling in het bos. Het kalmerende geruis van de branding van de zee of de specifieke geur van het bladerdek in de herfst. De natuur verrijkt ons leven. We zijn er onlosmakelijk mee verbonden en iedereen is gebaat bij een goede natuur in onze omgeving.

Creatie van nieuwe natuur

Zodra we ons in de natuur begeven maken we minder stresshormonen aan, ervaren we meer positieve emoties en voelen we ons simpelweg gelukkiger. En in een klein land als Nederland kan het ontwikkelen van nieuwe natuur een groot verschil maken. Niet alleen voor je directe leefomgeving en kwaliteit van het leven, maar ook voor de biodiversiteit van de Nederlandse natuur.

Stichting Nieuwe Natuur is opgericht met het doel om Nederland mooier en groener te maken door actief bij te dragen aan het aanleggen van nieuwe stukken natuur.

Samen sterk

Stichting Nieuwe Natuur is een initiatief van Natuurbegraven Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten. Door aan te sluiten bij bestaande natuurgebieden in de omgeving van natuurbegraafplaatsen willen we maximaal natuur realiseren. We doen dit in samenwerking met anderen die in de omgeving betrokken zijn.

Stichting Nieuwe Natuur werkt samen met de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland. Maar ook met nabestaanden en mensen die een plek hebben gereserveerd op de natuurbegraafplaats, en met andere organisaties die willen bijdragen aan een mooier Nederland.

Voor elke verkochte plek op één van de natuurbegraafplaatsen wordt € 25 gestort in het fonds van de stichting. Natuurbegraven Nederland voegt hier nog eens € 25 aan toe. Naast de samenwerking met Natuurbegraven Nederland werkt de stichting samen met Natuurmonumenten, Trees for All en het Groen Ontwikkel Fonds Brabant, die bijdraagt in de aankoop, de inrichting en het beheer van de nieuwe natuur.

Stichting Nieuwe Natuur

Meer informatie over bijvoorbeeld de lopende projecten voor het aanplanten van nieuwe natuur vind je op de website van Stichting Nieuwe Natuur.

Stichting Nieuwe Natuur wil Nederland mooier en groener maken door nieuwe natuur aan te leggen.
Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten