Menu

Veelgestelde vragen

Een eigen plek in de natuur is een belangrijke keuze waarbij ook veel vragen ontstaan. Antwoorden op veelgestelde vragen vind je op deze pagina. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact op met Landgoed Christinalust, of bekijk de veelgestelde vragen over natuurbegraven.

Vragen over een bezoek aan Landgoed Christinalust

Kan ik Landgoed Christinalust bezoeken?

De natuurbegraafplaats is dagelijks vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Op de hoogte blijven? Hou dan deze website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je kunt ook direct contact met ons opnemen.

Vragen over een eigen plek op Landgoed Christinalust

Is het mogelijk om meerdere plekken naast elkaar te reserveren?

Ja, dat is mogelijk. Enkel daar waar de natuur dit toelaat. Vooraf is bepaald waar natuurgraven mogen komen binnen het natuurgebied. Hierbij is ook rekening gehouden met twee of meer natuurgraven naast of boven elkaar.

Kan ik een plek reserveren zonder langs te komen?

Ja, dat is mogelijk. We begrijpen dat niet elke persoonlijke situatie zich leent om het natuurgebied te bezoeken. Je kunt op afstand een eigen plek reserveren, je regelt alles vanuit huis, samen met een informatiemedewerker via een videogesprek, foto’s en een plattegrond.

Hoeveel plekken zijn er beschikbaar op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust?

Zodra we de ontwikkeling van het gebied hebben afgerond, kunnen we aangeven hoeveel plekken er beschikbaar zullen zijn.

Kan ik met een uitvaartverzekering een plek in de natuur vastleggen?

Ja, ook met een uitvaartverzekering kun je een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert, betekent dit afhankelijk van de verzekering dat de kosten (gedeeltelijk) achteraf worden vergoed. Bewaar daarom altijd goed de factuur van de reservering. Voor meer informatie adviseren we om contact op te nemen met je eigen uitvaartverzekeraar.

Wat houdt eeuwige grafrust precies in?

Eeuwigdurende grafrust betekent voor nu en altijd recht op jouw laatste rustplaats in de natuur. Deze rust is voor altijd verzekerd. Een natuurgraf wordt notarieel geborgd vandaag de dag en voor altijd bewaard door Natuurmonumenten, als toekomstig beheerder van het gebied. Lees hier meer over eeuwige grafrust.

Vragen over een natuurbegrafenis op Landgoed Christinalust

Verzorgt Landgoed Christinalust ook het afscheid?

Landgoed Christinalust verzorgt geen afscheid, dit doet de uitvaartondernemer. Landgoed Christinalust maakt de natuurbegrafenis mogelijk en opent en sluit het natuurgraf. De medewerkers van de natuurbegraafplaats hebben een ondersteunende rol bij het afscheid zelf dat meestal, maar niet altijd, op de natuurbegraafplaats zelf wordt gehouden.

Wanneer kan een uitvaart in de natuur worden gehouden?

We bieden je graag alle rust en ruimte voor het afscheid in de natuur. Op Landgoed Christinalust kan het afscheid in de ochtend of in de middag plaatsvinden. We streven naar 1 ceremonie per dagdeel. In de zomermaanden is een ceremonie in de avond ook mogelijk.

Is het mogelijk om de ceremonie buiten Landgoed Christinalust te houden?

Een afscheid op de natuurbegraafplaats is mogelijk, maar hoeft niet. Afscheid nemen op een externe locatie kan en mag ook.

Zijn er faciliteiten voor mindervalide mensen?

Natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust is rolstoelvriendelijk en op de hele natuurbegraafplaats zijn verharde wandelpaden. Ben je slecht ter been of is lopen lastig voor je dan hebben we een boskar. Informeer altijd vooraf naar de mogelijkheden tijdens een ceremonie.

Contact opnemen

Neem contact op met natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten