Menu
Direct naar handige links

Veelgestelde vragen

Het kiezen van een laatste rustplaats in de natuur is ook vaak een zoektocht naar de antwoorden op vele vragen die je wellicht hebt. Op deze pagina vind je een zo volledig mogelijk antwoord op de meest gestelde vragen. Is er iets niet duidelijk of heb je een vraag die er niet tussen staat, neem dan contact met ons op.

Direct naar
Sluit
Veelgestelde vragen over

Vragen over een bezoek aan Landgoed Mookerheide

Wanneer kan ik Landgoed Mookerheide bezoeken?

Het natuurgebied is dagelijks geopend voor wandelaars en fietsers tussen zonsopkomst en zonsondergang. Een overzicht van de actuele openingstijden vind je op onze contactpagina.

Moet ik een bezoek aan Landgoed Mookerheide vooraf reserveren?

Nee dat is niet nodig, je kunt het natuurgebied zonder afspraak bezoeken. Een informatief gesprek met een wandeling is de beste manier om een indruk te krijgen van Landgoed Mookerheide en de mogelijkheden die er zijn. Maak je een afspraak? Dan hebben we alle tijd voor je. Bel ons gerust en we kiezen samen een moment dat past.

Is het gebied rolstoelvriendelijk?

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide is volledig rolstoelvriendelijk. Als je slecht ter been bent en lopen is lastig dan kunnen we het natuurgebied ook laten zien met onze boskar.

Vragen over een eigen plek op Landgoed Mookerheide

Wat houdt eeuwige grafrust precies in?

Eeuwigdurende grafrust betekent voor nu en altijd recht op jouw laatste rustplaats in de natuur. Deze rust is voor altijd verzekerd. Een natuurgraf wordt notarieel geborgd vandaag de dag en voor altijd bewaard door Natuurmonumenten, als toekomstig beheerder van het gebied. Lees hier meer over eeuwige grafrust.

Kan ik met een uitvaartverzekering een plek in de natuur vastleggen?

Ja, ook met een uitvaartverzekering kun je een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert, betekent dit afhankelijk van de verzekering dat de kosten (gedeeltelijk) achteraf worden vergoed. Bewaar daarom altijd goed de factuur van de reservering. Voor meer informatie adviseren we om contact op te nemen met je eigen uitvaartverzekeraar.

Kan ik een plek reserveren zonder langs te komen?

Dat is mogelijk. We begrijpen dat niet elke persoonlijke situatie zich leent om een bezoek aan het natuurgebied te brengen. Je kunt op afstand een eigen plek reserveren, en de vrije keuze behouden om later een exacte plek uit te (laten) kiezen.

Is het mogelijk om meerdere plekken naast elkaar te reserveren?

Ja, dat is mogelijk waar de natuur dit toelaat. Vooraf is bepaald waar natuurgraven mogen komen binnen het natuurgebied. Hierbij is ook rekening gehouden met twee of meer natuurgraven naast elkaar.

Hoeveel plekken zijn er nog beschikbaar op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide?

Landgoed Mookerheide bestaat uit 55 hectare natuurgebied waarbij vele natuurliefhebbers al een laatste rustplaats in de natuur hebben uitgekozen. Er zijn nog voldoende plekken beschikbaar. Informeer bij onze medewerkers welke plekken er nog beschikbaar zijn op dit moment.

Vragen over een natuurbegrafenis op Landgoed Mookerheide

Verzorgt Landgoed Mookerheide ook het afscheid?

Landgoed Mookerheide verzorgt geen afscheid, dit doet de uitvaartondernemer. Landgoed Mookerheide maakt de natuurbegrafenis mogelijk en opent en sluit het natuurgraf. De medewerkers van de natuurbegraafplaats hebben een ondersteunende rol bij het afscheid zelf dat meestal, maar niet altijd, op de natuurbegraafplaats zelf wordt gehouden.

Wanneer kan een uitvaart in de natuur worden gehouden?

We bieden je graag alle rust en ruimte voor het afscheid in de natuur. Op Landgoed Mookerheide kan het afscheid in de ochtend of in de middag plaatsvinden. We streven naar 1 ceremonie per dagdeel. In de zomermaanden is een ceremonie in de avond ook mogelijk.

Is het mogelijk om de ceremonie buiten Landgoed Mookerheide te houden?

Een afscheid op de natuurbegraafplaats is mogelijk, maar hoeft niet. Afscheid nemen op een externe locatie kan en mag ook.

Zijn er faciliteiten voor mindervalide mensen?

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide is rolstoelvriendelijk en op de hele natuurbegraafplaats zijn verharde wandelpaden. Ben je slecht ter been of is lopen lastig voor je dan hebben we een boskar. Informeer altijd vooraf naar de mogelijkheden tijdens een ceremonie.

Contact opnemen

Neem contact op met natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten