Menu

Samenwerken Draag bij aan de natuur in Nederland

Uitwaaien op het strand of je hoofd leegmaken in het bos. De natuur heeft een helende kracht en biedt ontspanning, plezier en bezinning.

Toch is de aanwezigheid van natuur niet vanzelfsprekend en staat deze zelfs onder druk. Daarom willen wij de natuur koesteren. Door actieve natuurbescherming kunnen we ook in de toekomst blijven genieten van de natuur.

Natuurbegraven Nederland wil de natuur in Nederland beschermen, beheren en behouden, samen met Natuurmonumenten en Stichting Nieuwe Natuur. Met de keuze voor een eigen plek met eeuwige grafrust in de natuur draag je hieraan bij.

Samenwerking met Natuurmonumenten

Natuurbegraven Nederland werkt nauw samen met Natuurmonumenten. De vereniging Natuurmonumenten beschermt de natuur in Nederland en maakt zich sterk voor het ontwikkelen van nieuwe natuur. Natuurbegraven Nederland zorgt tot de laatste natuurbegraving voor het beheer van het natuurgebied en de natuurgraven. Daarna neemt Natuurmonumenten het beheer over.

Er wordt dus altijd zorg gedragen voor het natuurgraf. Een eigen plek draagt dus niet alleen bij aan natuurbehoud nu, maar ook voor de generaties na ons. Zo maken we samen de natuur in Nederland mooier. Om mensen en natuur met elkaar te verbinden organiseert Natuurbegraven Nederland samen met Natuurmonumenten geregeld activiteiten. Lees meer over de samenwerking met Natuurmonumenten.

Samenwerking met Stichting Nieuwe Natuur

Stichting Nieuwe Natuur ontwikkelt nieuwe natuurgebieden om Nederland mooier en groener te maken. De Stichting werkt samen met Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland. Van elke gereserveerde plek op één van de natuurbegraafplaatsen wordt een deel van het betaalde bedrag overgemaakt naar het fonds van de stichting. Benieuwd naar de projecten die Nederland groener maken? Lees meer over de samenwerking met Stichting Nieuwe Natuur.

Kies je voor een plek op een van onze natuurbegraafplaatsen? Dan draag je bij aan de natuur in Nederland.

Maak kennis met natuurbegraven

Wees welkom op de natuurbegraafplaatsen. Ieder seizoen van het jaar, dagelijks tussen zonsopkomst en zonsondergang. Op iedere natuurbegraafplaats is een informatiecentrum waar medewerkers alles kunnen vertellen over natuurbegraven en het natuurgebied. Ben je benieuwd wat natuurbegraven voor jou kan betekenen? Kijk dan op de pagina’s van onze natuurbegraafplaatsen, of maak een afspraak met een van onze medewerkers op de natuurbegraafplaatsen. Wij zorgen dat we alle tijd voor je hebben.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten