Menu
Direct naar handige links

Een duurzame toekomst

De natuur in de groene landgoederengordel in het Overijsselse Twekkelo krijgt nog meer betekenis. Verdwenen elementen van de natuur keren terug, planten en bloemen krijgen nieuwe kansen om te bloeien en groeien op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust. Het leefgebied van dieren zoals de ree, de roodborsttapuit en de geelgors wordt aangenamer gemaakt door de aanplant van bomen.

Momenteel wordt op het landgoed een natuurbegraafplaats gerealiseerd. Natuurbegraven Nederland werkt daar samen met landgoedeigenaar Jeroen Jordaan aan een groene droom: Een duurzame toekomst van betekenis voor nu en voor later. Wil je op de hoogte worden gebracht van de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier onder aan deze pagina in, wij nemen dan contact met je op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Landgoed Christinalust en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.  Natuurbegraven

  Natuurbegraven Nederland wil begraven in de natuur mogelijk en bereikbaar maken, voor iedereen die dat wil, in heel Nederland. Een natuurbegraafplaats biedt de mogelijkheid om een laatste rustplaats in de natuur te kiezen. Na de laatste natuurbegraving verdwijnt de mogelijkheid in het gebied. Daarnaast wordt de natuur zo min mogelijk belast omdat er enkel houten gedenktekens bij een natuurgraf geplaatst mogen worden en losse veld- of snijbloemen. Een laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats van Natuurbegraven Nederland blijft voor altijd onderdeel van de natuur, door de eeuwige grafrust. Een deel van de opbrengsten gaat naar Stichting Nieuwe Natuur waarmee nieuwe natuur in de regio van de natuurbegraafplaats wordt gerealiseerd.

  Veelgestelde vragen

  Vanaf wanneer kan ik een laatste rustplaats vastleggen op Landgoed Christinalust?

  Heb je interesse in een laatste rustplaats in de natuur van Landgoed Christinalust en wil je op de hoogte worden gebracht van de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in op deze pagina. Wij nemen dan contact met je op.

  Is er meer informatie beschikbaar over Natuurbegraven Nederland?

  Ja. Bekijk in alle rust onze website voor meer informatie over de organisatie en andere natuurbegraafplaatsen in Nederland. Blader je liever door verhalen over de natuur en persoonlijke ervaringen, bestel dan gratis het magazine.

   

  Hoe lang duren de werkzaamheden om de natuurbegraafplaats te realiseren?

  Wij verwachten de natuurbegraafplaats in het najaar van dit jaar te openen voor bezoekers, geïnteresseerden, natuurliefhebbers en iedereen die wil genieten van de natuur. Tijdens de werkzaamheden houden wij in de eerste plaats rekening met de natuur en de dieren die hier leven. Zo gebeuren alle kap- en zaagwerkzaamheden buiten het broedseizoen, zodat alle dieren in rust kunnen broeden. Houd de website in de gaten voor ontwikkelingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief van Landgoed Christinalust.

  Logo Natuurbegraven Nederland

  Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

  Logo Natuurmonumenten