• Heidepol
  • Huis ter Heide
  • Landgoed Christinalust
  • Landgoed Mookerheide
  • Maashorst
  • Natuurbegraven Nederland
  • Schoorsveld
  • Mens

Spreek je uit Een ander waarderen: 5 tips

Je broer trouwt of je collega gaat met pensioen, dit zijn mooie momenten om deze persoon te laten weten hoe je hem of haar waardeert. Maar zou dit niet wat vaker mogen? Ook bij minder belangrijke gebeurtenissen kun je op een kleinere en eenvoudigere manier je waardering uitspreken naar een ander.

Wij geven je 5 tips op welke manieren je dit ook kan doen.

Tip 1: Kook een favoriet gerecht

Misschien weet je het al, maar anders kan je er vast wel achter komen. Wat vindt de persoon die je graag in het zonnetje wil zetten lekker om te eten? Maak het favoriete gerecht en nodig deze persoon uit voor een gezellige maaltijd bij jou thuis.

Tip 2: Bel

In deze tijd van korte berichtjes en een appje om wat door te spreken, spreken we elkaar wat minder intensief, zeker als je wat verder weg woont van elkaar. Neem eens de tijd, installeer je met een kop thee en bel! Je kan dan gelijk aangeven dat je het fijn vindt dat deze persoon in je leven is.

Tip 3: Een lief briefje    

Misschien woont de persoon waar jij je waardering naar wilt uitspreken wel bij je in huis?

Verstop dan eens een klein briefje met een lieve tekst tussen de spullen van deze persoon. Dit kan onder een kussen of op een spiegel, maar dit kan ook tussen de boterhammen in een broodtrommel zijn.

Klein maar fijn.

Tip 4: Stuur een kaartje

Nog iets wat we vroeger veel meer deden dan nu …. een kaartje sturen.

Hoe fijn is het als je een persoonlijk kaartje op de mat vindt waarin iemand wat liefs naar je schrijft. Dus koop of maak een kaartje en stuur hem op, daar is de ander vast heel erg blij mee.

Tip 5: Haal samen herinneringen op

Plan een moment om samen rustig wat tijd door te brengen, dit kan natuurlijk in een restaurant of bij iemand thuis, maar dit kan ook heel goed tijdens een wandeling in de natuur. Haal herinneringen op die jullie samen hebben meegemaakt. Dit is nou precies wat jullie relatie precies zo bijzonder maakt!