• Natuurbegraven Nederland
  • Schoorsveld

Samen dragen wij de natuur een groen hart toe Natuurgebied De Meelakkers geopend

Pas instellingen voor [wt_cli_manage_consent] aan

Beetje bij beetje, maken we Nederland samen groener. Een voormalig weiland, dicht bij natuurbegraafplaats Schoorsveld is vanaf nu nieuwe natuur De Meelakkers. Een poel moet hier de perfecte leefomstandigheden bieden voor soorten als de boomkikker, de kamsalamander en de knoflookpad.

Een relatief klein stukje natuur, van bijzondere betekenis. De natuur doet goed. Samen met mensen met een groen hart en mensen die een plek hebben vastgelegd op een van de natuurbegraafplaatsen maken we samen nieuwe natuur.

Stichting Nieuwe Natuur

Stichting Nieuwe Natuur (SNN) is een initiatief van Natuurbegraven Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten. Vanuit de gedachte dat planten en dieren belangrijk zijn voor het welzijn van mensen realiseert SNN meer natuur in Nederland. Dit doet ze in natuurgebieden in de omgeving van natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland. In iedere regio werkt SNN samen met betrokken partijen die aankoop, inrichting en beheer van nieuwe natuur mede mogelijk maken. Zo ontwikkelt de stichting de natuur in Nederland verder, geeft ze de natuur meerwaarde en behoudt ze deze voor de generaties na ons.