Menu

Natuurgebieden in ontwikkeling

Momenteel is een eigen plek in de natuur mogelijk op vijf natuurbegraafplaatsen in Nederland, verspreid over Brabant, Limburg en Gelderland. Daarnaast zijn er nog twee natuurbegraafplaatsen in ontwikkeling in Zuid-Holland en Overijssel.

Landgoed Christinalust

In de provincie Overijssel, tussen Enschede en Hengelo ligt Landgoed Christinalust. Het landgoed is al vijf generaties eigendom van de Twentse textielfamilie Van Heek. De groene omgeving bestaat uit veel bossen en wordt gevoed door de Twekkelijker Beek. De droom van de huidige eigenaar is om de natuur weer te laten opbloeien en open te stellen voor het publiek. Een rijk natuurgebied waar het mogelijk wordt een laatste rustplaats in de natuur vast te leggen.

De Bonnenpolder

De Bonnenpolder ligt aan de rand van het prachtige Staelduinse Bos, dichtbij Hoek van Holland. Samen met Natuurmonumenten, het Zuid-Hollands Landschap en de omwonenden wordt gewerkt aan plannen waarin de openheid en het karakter van de polder centraal staan. Het doel is de ontwikkeling van maar liefst 128 hectare nieuwe natuur te verbinden met het bos. Hiervan zal 30 hectare beschikbaar komen voor natuurbegraven, waardoor mensen ook in dit bijzondere polder- en duinboslandschap straks een laatste rustplaats kunnen kiezen.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten