• Natuurbegraven Nederland
  • Organisatie

Wat betekent eeuwige grafrust?

Een natuurgraf op een natuurbegraafplaats van Natuurbegraven Nederland is voor altijd. Je betaalt eenmalig, bij het vastleggen van een laatste rustplaats in de natuur, zonder bijkomende kosten voor onderhoud of verlenging van grafrechten. Nabestaanden hoeven daardoor geen beslissingen meer te nemen over verlenging. De natuurbeheerders zorgen voor de natuur en de natuur zorgt voor het natuurgraf. Hiermee is alles goed geregeld voor later.

Het eeuwigdurend grafrecht wordt vastgelegd via de notaris. Iedereen die een plek vastlegt in de natuur, behoudt voor altijd het recht om op de natuurbegraafplaats begraven te worden. Natuurgraven op de natuurbegraafplaats worden niet geruimd. De juridische borging zorgt ervoor dat iedere opvolgende eigenaar van het natuurgebied de eeuwigdurende grafrust op die plaats moet waarborgen.

Na de laatste natuurbegraving op een natuurbegraafplaats van Natuurbegraven Nederland, neemt Natuurmonumenten het natuurbeheer over. Het natuurgebied wordt overgedragen aan de vereniging Natuurmonumenten die daarnaast in haar statuten heeft opgenomen al haar natuurgebieden te behouden en te onderhouden.

Een plek in de natuur is daardoor beschermd voor nu en als nalatenschap voor de generaties die volgen. Lees hier het antwoord op de 6 meest gestelde vragen over eeuwige grafrust.