• Natuurbegraven Nederland
  • Organisatie

Een duurzame uitvaart Natuurbegraven mogelijk in Loop kist of urn

Natuurbegraven Nederland slaat de handen ineen met Loop Biotech waardoor de mogelijkheid van begraven in de natuur nog duurzamer wordt. Loop Biotech kondigde op de Internationale Dag van de Biodiversiteit het nieuwe uitvaartproduct Loop Forest™ aan, een kist of urn gemaakt van mycelium. Deze unieke samenwerking maakt het mogelijk om na overlijden voor een natuurgraf met een Loop kist of urn te kiezen op een natuurbegraafplaats van Natuurbegraven Nederland. Zowel Natuurbegraven Nederland als Loop Biotech zijn blij met deze samenwerking die de natuur kracht bij zet.

De Loop Living Cocoon™ (kist) en Loop EarthRise™ (urn) zijn baanbrekende, duurzame alternatieven voor de reguliere kist en urn. Visionair en biodesigner Bob Hendrikx ontdekte tijdens langdurig materiaalonderzoek aan de TU Delft de potentie van mycelium, het ondergrondse wortelnetwerk van paddenstoelen. De kist en urn die gemaakt worden van dit levend organisme zijn volledig afbreekbaar en voegen zelfs voedingsstoffen toe aan de bodem.

Natuurbegraven

Natuurbegraven Nederland maakt begraven in de natuur mogelijk en bereikbaar voor iedereen die dat wil, inmiddels al op zes plekken in Nederland. In deze openbare natuurgebieden wordt dagelijks actief gewerkt aan de versterking van de natuur die voor altijd behouden blijft. Om die reden is begraven in de natuur mogelijk in natuurlijk afbreekbare materialen. Op de natuurgraven is enkel een markering met een houten gedenkteken mogelijk en losse veld- of snijbloemen. Op deze manier gaat een natuurgraf volledig op in de natuur.

Mycelium

Een sterke natuur begint bij een gezonde bodem. Als de bodem gezond is, is er voldoende voeding voor planten en dieren. De unieke kracht van mycelium is dat het organisch materiaal afbreekt waardoor er voedingsstoffen in de bodem vrijkomen voor planten. Een groot deel van alle plantensoorten heeft dus baat bij voldoende mycelium in de bodem.