• Huis ter Heide

Wandel je mee door natuurgebied Huis ter Heide?

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze activiteit. Bekijk hier al onze andere activiteiten en meld je aan.

Natuurbegraafplaats Huis ter Heide ligt in het gelijknamige natuurgebied van Natuurmonumenten. Deze verborgen parel aan natuur is thuis voor reeën, hazen, vogels en dassen. Vroegere akkers en productiebossen maken hier plaats voor oorspronkelijke natuur. Ontdek de zichtbare en minder zichtbare parels van Huis ter Heide tijdens een van de natuurwandelingen.

In juni kun je op natuurbegraafplaats Huis ter Heide deelnemen aan verschillende wandelingen. Loop bijvoorbeeld in de vroege morgen mee tijdens de vogelwandeling met natuurbeheerder Guus. Of leer alles over natuurontwikkeling op Huis ter Heide en wandel mee met de boswachter van Natuurmonumenten. Wil je de natuur op een wel heel bijzondere manier beleven? Kom dan ontspannen bosbaden met Frans Kapteijns.

De deelname aan al onze wandelingen is gratis. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.

Maandag 27 juni 10.00u – 11.30u: Wandelen met de boswachter van Natuurmonumenten
We wandelen over de natuurbegraafplaats maar ook een stukje daarbuiten. De boswachter kan je alles vertellen over de flora en fauna van het gebied. Ook is er genoeg ruimte voor vragen. We wandelen soms ook over iets minder begaande paden dus trek goede (wandel)schoenen aan.

Dinsdag 28 juni 8.00u – 9.00u: Vroege-vogel-wandeling voor de vroege vogels
In de vroege morgen neemt onze natuurbeheerder Guus je mee in de wereld van de vogels. Kijk goed rond en je zult vele vogels spotten. Luister samen naar de vogelgeluiden en krijg tips zodat je precies weet welke vogel je hoort zingen. Tip: neem een verrekijker mee.

Woensdag 29 juni 10.00u – 11.30u: Kom meer te weten over de natuurontwikkeling op de natuurbegraafplaats
Nog iedere dag wordt er hard gewerkt om het natuurgebied voor mensen, planten en dieren tot zijn recht te laten komen. Samen met de natuurbeheerder lopen we onder andere langs het heischraalgrasland om de ontwikkelingen van het afgelopen jaar te bekijken.

Donderdag 30 juni 14.00u – 15.30u: Wandelen met de boswachter van Natuurmonumenten
We wandelen over de natuurbegraafplaats maar ook een stukje daarbuiten. De boswachter kan je alles vertellen over de flora en fauna van het gebied. Ook is er genoeg ruimte voor vragen. We wandelen soms ook over iets minder begaande paden dus trek goede (wandel)schoenen aan.

Vrijdag 1 juli 9.00u – 11.00u: Bosbaden met Frans Kapteijns
Deze ochtend gaan we de natuur al wandelend ervaren en verkennen met ons hele lijf en al onze zintuigen. We dompelen ons als het ware onder en verbinden ons met de natuur. Bosbaden is heel laagdrempelig. Je hebt er geen speciale vaardigheden of kleding voor nodig, alleen een open blik en de wil om bewust contact te maken met de natuur. Er zijn geen vastomlijnde regels, alleen dat het niet om de fysieke inspanning maar om ontspanning draait: door bewust te vertragen, zonder einddoel, en door de omgeving met al je zintuigen in je op te nemen.

Lees hier meer over bosbaden.

Wandel mee met onze maandelijkse wandeling

Zaterdag 2 juli: 10.30u – 12.00u: Wandeling met meer informatie over een laatste rustplaats in de natuur
Iedere 2e dag van de maand wandelen we door het natuurgebied en vertellen we over de planten, de dieren en over de mogelijkheden voor een laatste rustplaats in de natuur.

Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven voor deze wandeling vind je hier.