• Heidepol

Week van de paddenstoelenwandeling

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze activiteit. Bekijk hier al onze andere activiteiten en meld je aan.

Aan de noordoost-rand van Arnhem, vlak bij Schaarsbergen, ligt een bijzonder landschap op de Veluwe: natuurbegraafplaats Heidepol. Een van de eerste plekken in Nederland waar een laatste rustplaats in een natuurgebied mogelijk werd gemaakt. Het is een plek die omarmt, waar je welkom bent en die rust geeft.

Wandel je met ons mee?

De herfst is in aantocht, vochtig en warm. Ideaal voor paddenstoelen om zich voort te planten. Een mycoloog, een paddenstoelenexpert, vertelt je er graag tijdens deze informatieve wandeling over. Kom meer te weten over de vliegenzwam, het eekhoorntjesbrood en de tonderzwam. Ervaar de natuur op Heidepol in de herfst en wandel mee tijdens De Week van de paddenstoelenwandeling. Een medewerker van Heidepol wandelt ook mee en vertelt over de historie van de natuurbegraafplaats en de mogelijkheden van natuurbegraven. Een goede manier om kennis te maken met dit bijzondere natuurgebied.

Meld je aan voor een van deze wandelingen in de week van dinsdag 18 tot en met zaterdag 22 oktober. Je bent welkom vanaf 10:15 uur voor een kop koffie of thee. De wandeling start om 10.30 uur en duurt ongeveer een uur. Trek je goede wandelschoenen aan?