• Landgoed Mookerheide

Maak kennis met Landgoed Mookerheide Tijdens Open Monumentendag

Op Open Monumentendag op 15 september kun je kennismaken met natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide. Tijdens deze dag beleef je de natuur, hoor je over de bijzondere geschiedenis van Landgoed Mookerheide en kom je meer te weten over natuurbegraven. 

Rijksmonument

Landgoed Mookerheide is een uniek Rijksmonument van Natuurmonumenten. Centraal op het landgoed ligt het jugendstil Jachtslot Mookerheide dat na jaren van restauratie weer open is voor publiek. Hier kun je dagelijks genieten van lunch en diner of koffie met taart. Naast het jachtslot liggen monumentale kassen en nutstuinen waar biologische bloemen en groenten worden gekweekt. Vlak bij de kassen ligt een voormalige school die prachtig is verbouwd tot informatiecentrum en ceremonieruimte van de natuurbegraafplaats. Tijdens Open Monumentendag kun je alle plekken op het landgoed bezoeken en bekijken.

Eeuwige grafrust

Kom meer te weten over het uitzoeken van een plek, eeuwige grafrust en de mogelijkheden van jouw uitvaartverzekering tijdens een lezing. Aansluitend volgt een rustige boswandeling waarin je nog meer kennis opdoet over natuurbegraven, terwijl je ondertussen geniet van het unieke landschap op Landgoed Mookerheide. We stoppen regelmatig om over de natuur te vertellen en om vragen te beantwoorden. De wandeling start direct na de lezing en eindigt na ongeveer een uur bij het unieke Jachtslot Mookerheide dat je op eigen gelegenheid kunt bezoeken.

 • Datum: zondag 15 september
 • Ontvangst: vanaf 11.00 uur
 • Start lezing: 11.30 uur, aansluitend wandeling om 12.15 uur
 • Start lezing: 14.00 uur, aansluitend wandeling om 14.45 uur
 • Waar: informatiecentrum natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide
 • Kosten: deze activiteit is gratis

Inschrijfformulier

  Mijn gegevens
  *Deze velden zijn verplicht
  "]