• Maashorst

Zaterdag 24 en zondag 25 juni Meld je aan voor het informatieweekend

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze activiteit. Bekijk hier al onze andere activiteiten en meld je aan.

Maak kennis met natuurbegraafplaats Maashorst tijdens het informatieweekend Natuur in Beweging. 

In natuurgebied de Maashorst dicht bij Oss ligt natuurbegraafplaats Maashorst. Hier zijn maisakkers veranderd in een gevarieerd, natuurlijk landschap, rijk aan planten en dieren. Ontdek het tijdens het informatieweekend ‘Natuur in beweging’ op zaterdag 24 en zondag 25 juni.

 • Wandeling met boswachter Frans Kapteijns
  De graag geziene natuurgids Frans Kapteijns, oud-boswachter van Natuurmonumenten, neemt je mee tijdens een wandeling in het natuurgebied. Hij strooit met leuke natuurweetjes en laat je zien hoe vernuftig de natuur in elkaar steekt. Op beide dagen start hij om 14.00 uur met de wandeling die ongeveer anderhalf uur duurt. Na afloop staat de koffie voor je klaar in het Koffiehuys van de Maashorsthoeve.
 • Wandeling met de natuurbeheerder
  De natuurbeheerders vertellen je tijdens een wandeling alles over de ontwikkeling en het beheer van deze bijzondere plek. Je krijgt een flesje water, fruit en wat lekkers mee. De wandeling start beide dagen om 14.00 uur.
 • De boskartour
  Ben je minder mobiel  maar wil je wel graag Maashorst ervaren? Rij dan met ons mee in de boskar. Wij laten je graag het natuurgebied zien. Per ritje hebben we plaats voor 5 personen. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen over natuurbegraven. Op beide dagen kun je om 14.00 uur meerijden met de boskar.

Je kunt natuurlijk ook een wandeling op eigen houtje maken. Het natuurgebied beschikt over rolstoeltoegankelijke paden. Er ligt een  plattegrond voor je klaar.

Heb je na afloop van je wandeling vragen of wil je meer weten over natuurbegraven, dan ben je van harte welkom in de Maashorsthoeve. We vertellen je graag meer. Of neem na afloop een tasje met informatie mee om thuis rustig door te lezen.

Meld je hier aan

  Mijn gegevens

  Ik meld mij graag aan voor de volgende activiteit(en):

  24 juni: Wandeling met boswachter Frans Kapteijns om 14:00 uur

  24 juni: Wandeling met de natuurbeheerder om 14:00 uur

  24 juni: Boskartour


  25 juni: Wandeling boswachter Frans Kapteijns om 14:00 uur

  25 juni: Informatieve wandeling om 14:00 uur

  25 juni: Boskartour


  *Deze velden zijn verplicht