• Landgoed Mookerheide

Zaterdag 24 en zondag 25 juni Meld je aan voor het informatieweekend

Maak kennis met natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide tijdens het informatieweekend Natuur in Beweging. 

Landgoed Mookerheide, net onder Nijmegen, is een uniek natuurgebied van Natuurmonumenten. Het landgoed bestaat uit een jugendstil jachtslot met historische tuinen in een glooiend landschap van bossen en open velden. Op een deel van het landgoed is het mogelijk een laatste, eeuwige rustplaats in de natuur uit te kiezen. Op 24 en 25 juni organiseert natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide twee informatieochtenden. Tijdens deze ochtenden beleef je de natuur, maak je kennis met de bijzondere geschiedenis van het landgoed, en kom je meer te weten over natuurbegraven.

  • Informatieochtend
    Tijdens de informatieochtend van 10.00 tot 12.30 uur maak je op verschillende manieren kennis met de natuur en natuurbegraven.

Programma:

  • 10.00 – 10.30 uur: ontvangst met koffie en thee
  • 10.30 – 11.15 uur: lezing over natuurbegraven
  • 11.15 – 12.15 uur: informatieve wandeling

Kom naar een lezing over natuurbegraven en ontdek hoe het uitzoeken van een plek in zijn werk gaat, wat eeuwige grafrust inhoudt en wat er mogelijk is met jouw uitvaartverzekering.

Een wandeling is dé manier om het natuurgebied te ontdekken en alles te weten te komen over natuurbegraven. Onder begeleiding van een medewerker wandelen we in een rustig tempo over de natuurbegraafplaats. We stoppen regelmatig om over de natuur te vertellen en om vragen te beantwoorden. De informatieve wandeling start direct na de lezing om 11.15 uur. We wandelen ongeveer een uur en eindigen bij het unieke Jachtslot Mookerheide en de monumentale kassen.

Het jugendstil jachtslot wordt momenteel in oude glorie hersteld en zal binnenkort haar deuren weer openen. De restauratie van dit erfgoed bevindt zich in de eindfase. Bij de tipkar van Natuurmonumenten hoor je er meer over. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de bloemenpluktuin, en genieten van wat lekkers bij de foodtrucks van De Tuin.

Meld je hier aan

    Mijn gegevens
    *Deze velden zijn verplicht