• Landgoed Mookerheide

Zondag 19 december van 11.00 – 16.00 uur Beleef de winter

Deze activiteit is geannuleerd.

De natuur gaat in rust, de nachten worden langer, de dagen korter. Ervaar een nieuw seizoen op Landgoed Mookerheide; beleef de winter. Op zondag 19 december luiden we de winter in. Het haardvuur brandt in de vuurplaats, er is warme chocomelk en glühwein, je kunt luisteren naar live muziek en overal branden kaarsjes. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er verspreid over de dag verschillende activiteiten waar je aan mee kunt doen.

Wandel je mee?

Winter betekent verstilling. De natuur gaat in rust en bereidt zich voor om in het voorjaar weer te ontluiken en tot bloei te komen. Toch is er ook in de winter van alles in de natuur te ontdekken. De hele dag door zijn er winterwandelingen door het natuurgebied onder begeleiding van een medewerker. Wandel je mee? Het is niet nodig om je voor de wandeling aan te melden.

Workshop papierscheppen

Judith Rosema van Het Inkt Atelier is kunstenaar en maakt prachtig handgemaakt papier van materialen uit de natuur, zoals bladeren, bloemen en plantenvezels. In de workshop papierscheppen mag je dit zelf proberen. Zo ontstaan vellen papier met mooie schepranden die zo kenmerkend zijn voor handgemaakt papier. Het is niet nodig je in te schrijven, je kunt aanschuiven wanneer er plek vrij is bij de workshop.

Voor kinderen

In de winter kunnen vogels best wat hulp gebruiken. Daarom gaan we vetbollen maken en pindakettingen rijgen. Kinderen die hiermee aan de slag willen, kunnen aanschuiven bij de workshop wanneer er plek vrij is. Na afloop kunnen de kinderen de snacks voor de vogels meenemen naar huis en ze ophangen in de tuin of op het balkon.

Informatieve lezingen

Een natuurbegraafplaats is een natuurgebied met een bijzondere mogelijkheid: mensen kunnen er een laatste rustplaats vastleggen, voor eeuwig. Steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven. Wil je er meer over weten? Dan kun je een lezing bijwonen. De lezingen vinden plaats om 12.00 uur en om 14.00 uur. Schrijf je in via onderstaand formulier. Voor de lezing is het noodzakelijk een coronatoegangsbewijs te tonen.

Tijdens de lezingen geven we je antwoord op veel gestelde vragen zoals:

  • Hoe gaat het uitzoeken van een plekje in zijn werk?
  • Kan een urn ook op de natuurbegraafplaats worden begraven?
  • Kan er op Landgoed Mookerheide worden herbegraven?
  • Is natuurbegraven mogelijk met mijn uitvaartverzekering?

    Mijn gegevens
    *Deze velden zijn verplicht