• Landgoed Mookerheide

Maandag 21 maart van 19.00 – 21.00 uur Beleef de magie van lichtlabyrint

Helaas is het niet meer mogelijk je in te schrijven voor deze activiteit.

Wanneer de dagen lengen en de lente in aantocht is, gebeurt er iets magisch: dan steken we kaarsen aan en lopen we het lichtlabyrint. In een labyrint vind je altijd je weg. Je loopt de weg naar binnen, naar het hart, en daarna weer terug naar buiten.

Het labyrint is een vorm die in verschillende oude culturen terug te vinden is. Klassieke labyrinten kunnen vierkant of rond zijn, maar de constructie volgt een vast patroon. De oudste vorm van het labyrint, heeft maar één gang, waarin diegene die loopt vanzelf wordt begeleid naar het eindpunt. De oudst gedateerde afbeelding van een labyrint komt uit Pylos in Griekenland en is 3200 jaar oud. Afbeeldingen van vergelijkbare leeftijd komen voor op rotstekeningen in het gehele Middellandse Zeegebied.

  • We ontvangen je graag op om 19:00 uur in het informatiecentrum van de natuurbegraafplaats met koffie en thee.
  • Je ontvangt na aankomst uitleg van Henk Murraij, initiatiefnemer van het lichtlabyrint in het Emmausklooster in Velp (N.B.) en oprichter van durvenzijn.nu. Hij zal de wandeling in het lichtlabyrint begeleiden. We steken met elkaar alle kaarsen aan.
  • Tegen 21:00 uur sluiten we de avond af.
  • Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar contact@landgoedmookerheide.nl. Deelname is kosteloos. Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Inschrijven voor deze activiteit is helaas niet meer mogelijk.

Deze activiteit stond eerder gepland op 21 december 2021 en is verplaatst naar 21 maart 2022.