Menu
Direct naar handige links

Alles komt hier samen

De natuur bood Frank en Myrthe in al hun verdriet ook ruimte voor een glimlach, na het verlies van hun dochtertje Veda. De cirkel van het leven bracht Frank en Myrthe naar natuurbegraafplaats Schoorsveld. Het begraven van hun dochtertje Veda hebben ze met superveel liefde gedaan. Ondanks het grote verdriet, was er op dat moment ook ruimte voor een glimlach. De natuur bood hen de ruimte om dit aan te kunnen gaan. Haar afscheid, daar hebben ze alles ingestopt wat ze op dat moment konden. “Dat is het mooiste wat we voor haar hebben kunnen doen.”

Direct naar
Sluit
Zingeving en erkenning

Veda is geboren en heeft geleefd, dat voelen ze op deze mooie plek heel sterk. Hier kan Myrthe nog even voor haar dochtertje zorgen, door haar gedenkschijf schoon te vegen of door er een bloemetje bij te leggen. Haar gedenkschijf maakt het visueel en tastbaar, iets wat Myrthe altijd even aangeraakt wil hebben wanneer ze deze plek bezoekt. Het geeft haar een gevoel van verzachting wanneer er een vliegje of vlindertje bij haar neerstrijkt of wanneer ze verrast wordt door de ontmoeting met een ree. “Alles komt hier samen en je voelt je nooit alleen.”

Openheid en vrijheid is wat Frank ervaart als hij op Schoorsveld is. Hij voelt zich dan erg verbonden met alles, vooral met zijn dochtertje. Hij draait vaak een muziekje en wandelt meestal een vaste route wanneer hij de natuurbegraafplaats bezoekt. Ze zijn beide dankbaar voor deze mooie plek, die hun troost en kracht biedt en die er net als hun dochtertje Veda voor altijd zal zijn.

Lees Lees hier meer persoonlijke verhalen en ervaringen meer persoonlijke verhalen en ervaringen.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten