Menu
Direct naar handige links

Samenwerking met Natuurmonumenten

Waardevolle samenwerking met Natuurmonumenten. Samen zorgen we voor het behoud en de ontwikkeling van onze natuur. Teo Wams van Natuurmonumenten vertelt hoe.

Gezamenlijke liefde voor de natuur

“De samenwerking ontstond in 2014. Enkele natuurbegraafplaatsen liggen in gebieden van Natuurmonumenten, die er dus tijdelijk een bijzondere functie bijkregen. Een deel van de opbrengsten van natuurbegraven gaat naar Natuurmonumenten om meer natuur te realiseren, nieuwe en bestaande natuur te ontwikkelen en cultureel erfgoed te behouden. Wanneer de laatste uitvaart op een natuurbegraafplaats is geweest, draagt Natuurbegraven Nederland het natuurgebied over aan Natuurmonumenten.”

Cirkel van het leven

“We onderzoeken of natuurbegraven ook in andere natuurgebieden van Natuurmonumenten mogelijk is. Dat doen we alleen als we weten dat de natuur erop vooruit gaat. We kijken naar bestaande gebieden waar we de natuur kunnen versterken of gebieden die geschikt zijn voor omvorming tot natuur. Denk bijvoorbeeld aan versnipperde natuurgebieden die aaneengesloten natuur kunnen worden. Of aan voormalige productiebossen die gevarieerder en opener kunnen worden gemaakt. Met natuurbegraven voorzien wij in de behoefte van natuurliefhebbers om onderdeel te zijn van de cirkel van het leven. Verbonden blijven met de natuur en als nabestaanden je naaste in een mooie omgeving gedenken: ik vind dat ontroerende gedachten.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.    Logo Natuurbegraven Nederland

    Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

    Logo Natuurmonumenten