Menu

Vraag en antwoord

Het geloof in de kracht van de natuur is wat Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech verbindt. Samen delen we de ambitie de natuur sterker te maken en zorgvuldig met haar om te gaan. Hier zetten we ons dagelijks voor in. De samenwerking biedt de kans de uitvaart te verduurzamen, om die reden is het mogelijk een natuurgraf in combinatie met een Loop kist of urn vast te leggen. Samen met jou, als uitvaartverzorger, werken we al intensief samen om een passend afscheid samen te stellen dat aansluit op persoonlijke wensen. Ben je benieuwd wat de samenwerking voor jou betekent? Lees hieronder het antwoord op de meest gestelde vragen.

Waarom werkt Natuurbegraven Nederland samen met Loop Biotech?

Zowel Natuurbegraven Nederland als Loop Biotech gelooft in de kracht van de natuur. Een duurzame uitvaart draagt bij aan de natuur op de natuurbegraafplaatsen. Deze samenwerking is een investering in de versterking van de natuur omdat we geloven dat we de duurzame uitvaart nóg bereikbaarder maken. Door deze samenwerking is het mogelijk een natuurgraf in combinatie met een Loop kist of urn aan te bieden waardoor er een combinatievoordeel ontstaat. Onze gezamenlijke winst, is winst voor de natuur.

Wat is de Loop Living Cocoon™?

De Loop kist (Loop Living Cocoon™) is een kist gemaakt van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen die oorspronkelijk in Nederland voorkomen. De kist wordt in slechts 7 dagen gekweekt en wordt in ideale omstandigheden binnen 45 dagen opgenomen door de natuur. De kist is 100% natuurlijk en GreenLeave gecertificeerd en is binnenin bekleed met mos. De myceliumkist is een duurzaam alternatief voor een nóg duurzamere uitvaart.

Wat is een Loop urn (Loop EarthRise™)

De Loop urn (Loop EarthRise™) is een urn gemaakt van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen die oorspronkelijk in Nederland voorkomen. De urn wordt in slechts 7 dagen gekweekt en wordt, als deze begraven wordt, binnen 45 dagen opgenomen door de natuur. De urn is 100% natuurlijk en GreenLeave gecertificeerd.  

Welk positief effect hebben Loop producten op de natuur?

Een sterke natuur begint bij een gezonde bodem. Als de bodem gezond is, is er voldoende voeding voor planten en dieren. Paddenstoelen staan bekend als de grootste recyclers van de natuur. Veel plantensoorten hebben baat bij het wortelnetwerk van paddenstoelen, genaamd mycelium. De unieke kracht van mycelium is namelijk dat het organisch materiaal afbreekt waardoor er voedingsstoffen vrijkomen in de bodem.

Wat kost een combinatievoordeel?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor natuurbegraven in combinatie met een Loop kist of urn. Een natuurgraf voor 1 persoon, in combinatie met een Loop kist kost € 5.300,-. Dit levert een voordeel van € 320,- op. De kosten zijn als volgt opgebouwd:

  • Natuurgraf                      € 4.500,-
  • Loop Living Cocoon™   € 995,-
  • Elektrisch transport      € 125,-
  • Totaal                              € 5.620,-
  • Combinatieprijs              € 5.300,-
  • Combinatievoordeel       € 320,-

Bovenstaand voorbeeld is de prijs van één combinatie, bekijk hier alle tarieven van de verschillende combinaties.

Welke rol heeft de uitvaartondernemer in deze samenwerking?

Wanneer nabestaanden aangeven interesse te hebben in het combinatievoordeel vragen we je dit met ons te communiceren. Natuurbegraven Nederland verzorgt de bestelling van de Loop kist of urn. Voor de afstemming van de levering van de kist, de ontvangst, de opslag en de coördinatie van het vervoer van de kist naar de familie betaalt Natuurbegraven Nederland een handlingsfee van € 200,00 vrijgesteld van BTW.

Voor wie is de Loop kist geschikt?

Elke Loop kist is uniek, gekweekt uit lokale paddenstoelen en geüpcyclede hennepvezels. De kist is zorgvuldig op kwaliteit en kracht getest en draagt maximaal 200 kg. De afmetingen van de binnenkant zijn: lengte 195 cm, breedte 58 cm en hoogte 35 cm. De afmetingen van de buitenkant zijn: lengte 216 cm, breedte 75 cm en hoogte 45 cm. Toelichting: de binnenmaat is gebaseerd op een maximale lengte van 195 cm die in de Loop kist past.

Zijn er Loop kisten in andere maten beschikbaar?

Op dit moment zijn nog geen andere maten beschikbaar.

Kunnen geleverde kisten worden teruggenomen?

Uitgeleverde kisten worden niet teruggenomen.

Wat zijn de levertijden en mogelijkheden?

De kist of urn worden een dag na bestelling (ook op zaterdag) geleverd wanneer een bestelling op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur geplaatst wordt en in het weekend tussen 10.00 en 18.00 uur. Het is momenteel niet mogelijk om in de nacht te leveren. Spoedleveringen en leveringen op zondag zijn mogelijk, hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn variabel en afhankelijk van het moment en worden doorberekend aan de nabestaanden.

De overledene heeft al een plek vastgelegd op de natuurbegraafplaats. Op welke manier kunnen nabestaanden gebruikmaken van het combinatievoordeel?

Wanneer bij leven een natuurgraf is vastgelegd op een natuurbegraafplaats kunnen nabestaanden gebruikmaken de Loop kist of urn in combinatie met het gebruik van een ceremonieruimte. Informeer bij de natuurbegraafplaats naar de mogelijkheden.

Zijn kisten of urnen van een ander materiaal dan mycelium ook toegestaan?

Alle kisten of urnen van natuurlijk afbreekbaar materiaal zijn toegestaan op onze natuurbegraafplaatsen. De myceliumkist en -urn zijn duurzame varianten die natuurlijk afbreekbaar zijn. Het is nog steeds mogelijk om begraven te worden in andere materialen dan mycelium. Natuurbegraven Nederland geeft iedereen de ruimte om hierin een eigen keuze te maken.

Welke Loop urn levert Natuurbegraven Nederland?

Natuurbegraven Nederland levert de Loop Earthrise™, dit is een urn van mycelium. Bij Loop Biotech is het mogelijk deze urn te bestellen met een extra boompje in het deksel, bij Natuurbegraven Nederland is dit niet mogelijk. Natuurbegraven Nederland beheert de natuur op de natuurbegraafplaatsen namelijk volgens een vastgesteld natuurbeheerplan, de boompjes op het deksel van de Loop urn passen niet binnen dit plan. De boompjes zijn om die reden ook niet los leverbaar.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten