• Met natuurbegraven dragen we bij aan natuurbehoud en nieuwe natuur in Nederland

    Met natuurbegraven dragen we bij aan natuurbehoud en nieuwe natuur in Nederland

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Partners

logo_natuurmonumenten


Samen met Natuurmonumenten werkt Natuurbegraven Nederland aan natuurbehoud en natuurontwikkeling. Dit doen we door gezamenlijk bijzondere natuurbegraafplaatsen in heel Nederland te realiseren.

Samenwerking met Natuurmonumenten

Natuurbegraven Nederland wil graag natuurbegraven op mooie plekken in het gehele land mogelijk maken. Natuurmonumenten bezit bijzondere natuurgebieden en krijgt regelmatig de vraag of natuurbegraven in deze gebieden mogelijk is. Zo hebben wij elkaar gevonden. Natuurmonumenten stelt op een aantal zorgvuldig geselecteerde locaties haar natuurgebied ter beschikking voor de aanleg van een natuurbegraafplaats. Natuurbegraven Nederland gaat deze locaties vervolgens beheren.

De mens centraal en de natuur voorop

Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland delen dezelfde visie: de mens centraal en de natuur voorop. Natuurmonumenten heeft voor elk natuurgebied een natuurvisie die 30-40 jaar vooruit kijkt. Wanneer een natuurbegraafplaats wordt aanlegd, worden er protocollen opgesteld om de natuurwaarden te beschermen. In deze protocollen wordt rekening gehouden met beschermde soorten in het gebied en de natuurwetgeving. Door op deze manier samen de krachten te bundelen, wordt er veel voor de natuur bereikt.

Zorgvuldige en grondige zoektocht

Samen met Natuurmonumenten willen we de komende jaren nieuwe natuurbegraafplaatsen open. Bij het selecteren van nieuwe locaties staan bescherming, behoud en verbetering van de kwaliteit van de natuur altijd voorop. Niet elk gebied is namelijk geschikt voor natuurbegraven. We kijken bijvoorbeeld altijd naar de soort natuur, de aanwezige flora en fauna, de stand van het grondwater en de cultuurhistorische waarde.

Garantie op behoud van de natuur

Natuurbegraven levert Natuurmonumenten inkomsten op. Met dit geld zorgt Natuurmonumenten voor de bestaande natuur en de aankoop van nieuwe natuur. De keuze voor natuurbegraven levert dus ook echt een bijdrage aan de natuur. We merken dat veel mensen dit een fijne gedachte vinden.

Op het moment dat Natuurbegraven Nederland in een natuurgebied van Natuurmonumenten een natuurbegraafplaats opent, draagt Natuurmonumenten het beheer tijdelijk over aan Natuurbegraven Nederland. Als alle graven vergeven zijn, wordt het natuurbeheer overgedragen aan Natuurmonumenten. Ook de gebieden die van Natuurbegraven Nederland zelf zijn, worden na de laatste begrafenis overgedragen aan Natuurmonumenten. Op deze manier garanderen we voor altijd het behoud van de locaties. Zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van deze mooie natuurgebieden.

Partner van logo-natuurmonumenten

Lid van logo-natuurmonumenten