• Landgoed Mookerheide
  • Natuurbegraven Nederland
  • Natuur

Landgoed in ontwikkeling

Dit landgoed is een plek waar veel mensen graag komen, zich thuis voelen en dierbare herinneringen hebben. Een plek met schitterende bossen grenzend aan de nabijgelegen heide. Later dit jaar zal er met de opening van de natuurbegraafplaats op een deel van het landgoed voor mensen de mogelijkheid komen voor een laatste rustplaats in de natuur.

Sinds een aantal jaar wordt hard gewerkt om Landgoed Mookerheide weer in ere te herstellen. De kassen en de nutstuin zijn herbouwd en in gebruik genomen. In het landgoedbos krijgen inheemse bomen, planten en dieren meer ruimte om zich te ontwikkelen. De slechte oprijlaan wordt vervangen en langs de oprijlaan zijn mooie inheemse lindes aangeplant. In het bos komen kleine paden die het mogelijk maken nog meer van dit bijzondere gebied te genieten.

Dit voorjaar worden de vervallen gebouwen van het Dominicus-complex gesloopt, zodat ook daar de natuur weer terug kan keren. De Stijgbeugel met bijbehorende parkeerplaats wordt meer onderdeel van de natuur en zal omgebouwd worden tot informatiecentrum en ceremonieruimte voor natuurbegraven. Het gebied rondom de gebouwen zal in verband met de werkzaamheden deels ontoegankelijk zijn en is afgezet met hekken.

Wij doen onze uiterste best om de werkzaamheden zorgvuldig en met zo min mogelijk overlast uit te voeren. Mochten wij iets over het hoofd gezien hebben, meld het ons via contact@nbnederland.nl of via onze projectleider: 06 – 11 87 60 82.