Menu
Direct naar handige links

Een zonnebloem

De plek op Schoorsveld brengt Huub ondanks het groeiende gemis van zijn vrouw José een gevoel van rust. De omarming van de natuur schuift het verdriet een klein beetje naar de achtergrond. Een stralende, goedlachse vrouw met rode lippenstift. Voor mensen uit haar buurt een zonnestraal, en voor Huub de zon in zijn leven. Zodra Huub ‘s morgens zijn ogen opent, is José het eerste waar hij aan denkt.

Direct naar
Sluit
Zingeving en erkenning

Een aantal jaren geleden heeft hij helaas veel te vroeg afscheid moeten nemen van zijn vrouw. Hun plek op Schoorsveld brengt hem ondanks het groeiende gemis een gevoel van rust. Door de omarming van de natuur wordt het verdriet een klein beetje naar de achtergrond geschoven. Ze brachten veel tijd door in hun huis in Frankrijk. Aangezien Frankrijk het land van de zonnebloemen wordt genoemd is het ook daarom dat Huub het liefste zonnebloemen meebrengt voor José. “Ik bezoek haar regelmatig maar er zijn een paar data die een speciale betekenis hebben. Dat zijn dagen waarop ik per se hier wil zijn.”

Een kopje koffie en een babbeltje met een van medewerksters van Schoorsveld is van enorme grote waarde voor Huub. “Het is ongekend, dat dit hier mag en kan en dat je altijd welkom bent.”

Lees Lees hier meer verhalen en ervaringen meer verhalen en ervaringen

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten