Menu
Direct naar handige links

Meer natuur

Meer natuur realiseren is van belang voor het welzijn van de mens.

Uit liefde voor de natuur

De natuur verrijkt ons leven. Zodra we in de natuur zijn, maken we minder stresshormonen aan, ervaren we meer positieve emoties en voelen we ons gelukkiger. Daarom is het zo belangrijk om actief te werken aan de ontwikkeling van nieuwe natuur en waardevolle landschappen.

Stichting Nieuwe Natuur is dan ook precies met dat doel ontstaan. Als initiatief van Natuurbegraven Nederland en Natuurmonumenten, uit onze gezamenlijke liefde voor de natuur en om deze groener en mooier te maken. We willen meer natuur ontwikkelen en deze meerwaarde geven om te behouden voor de generaties na ons.

Stichting Nieuwe Natuur werkt samen met de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland. Maar ook met mensen die hun stuk grond aan ons beschikbaar willen stellen, met nabestaanden en mensen die een plek hebben gereserveerd op de natuurbegraafplaats, en met andere organisaties die willen bijdragen aan een mooier Nederland.

Bestaande natuur, of grond die nog geen natuur is, ontwikkelen we vervolgens samen met onze partners tot een gezond natuurgebied vol biodiversiteit. Daarbij kijken we bij ieder stuk grond en wat er passend en nodig is om er een waardevol landschap van te kunnen maken. Zo weten we zeker dat de natuurlijke flora en fauna daar ongestoord zijn gang kan gaan.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Zodra het nieuwe natuurgebied ‘klaar’ is, wordt het beheer opgepakt. Het is afhankelijk van de natuurlijke omgeving hoe Stichting Nieuwe Natuur het gebied zal beheren.

Naast de samenwerking met Natuurbegraven Nederland en Natuurmonumenten, werkt de stichting samen met Trees for All en het Groen Ontwikkel Fonds Brabant, die bijdraagt in de aankoop, de inrichting en het beheer van de nieuwe natuur.

Wist je dat je kan doneren aan de Stichting Nieuwe Natuur? Zo draag je actief bij aan het realiseren van meer natuur in Nederland. Je leest er hier meer over.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten