Menu

Een natuurbegrafenis op Mookerheide

Op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide kiezen mensen voor een laatste rustplaats in de natuur met eeuwigdurende grafrechten. Een afscheid in de natuur is telkens anders en vult iedereen op eigen wijze in. In ieder seizoen schijnt een ander licht en waait een andere wind. Muziek of stilte, buiten of binnen, kleurrijk of behouden, iedereen heeft voorkeuren en wil graag afscheid nemen op een manier die past.

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide biedt rust en ruimte om een afscheid persoonlijk in te vullen. Een afscheidsceremonie is mogelijk voor iedereen die een plek heeft vastgelegd of vast wil leggen op Landgoed Mookerheide. Natuurbegraven is niet alleen voor een lichaamsbegraving in een kist, mand of baar met wade, maar ook voor de begraving van de as of urn. Het uitstrooien van as is niet toegestaan in het natuurgebied.

Een uitvaart vastleggen

Ben je bij een familie en wil je een uitvaart vastleggen? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

  • Bel 024-2036230 op werkdagen van 09.00-17.00 uur. Je krijgt dan een medewerker van de natuurbegraafplaats aan de telefoon.
  • Bel 024-2036231 in de avond en in het weekend. Dit is de uitvaartlijn van Infinea. Een medewerker legt dan de datum en het dagdeel van de uitvaart vast. De eerstvolgende werkdag bel je met de natuurbegraafplaats op 024-2036230 voor de verdere details.
  • Een afscheid op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide is mogelijk voor iedereen die hier een plek heeft vastgelegd of vast wil leggen.
  • Zijn de nabestaanden die je begeleidt geïnteresseerd in een laatste, eeuwige rustplaats in de natuur, maar hebben ze nog geen plek vastgelegd? Dan maken wij zo spoedig mogelijk een afspraak met de nabestaanden zodat zij een natuurgraf uit kunnen kiezen.
  • Geef tijdig door voor welke omhulling is gekozen en wat de afmetingen zijn van de kist, mand of baar met wade.
  • Gemotoriseerde voertuigen zijn niet toegestaan in het natuurgebied. De gang naar het natuurgraf gebeurt daarom te voet, met een loopkoets.
  • Meestal begeleidt het gezelschap zelf de loopkoets. Doen zij dit niet zelf, dan zijn er dragers nodig; bespreek dit dus vooraf met de familie.
  • Bij het natuurgraf mogen de nabestaanden de kist zelf laten dalen met touwen onder begeleiding van een medewerker van de natuurbegraafplaats. Wanneer nabestaanden de kist niet zelf willen laten dalen, zijn er dragers nodig. Bespreek dit dus vooraf met de familie.
  • Geef het tijdig aan ons door wanneer de familie zelf het natuurgraf wil sluiten na de begraving, dan houden we hier rekening mee. Informeer nabestaanden hierover, het is intensief en tijdrovend waardoor er minder tijd overblijft voor de nazit. Bij het sluiten is altijd een medewerker van de natuurbegraafplaats aanwezig om de bekisting te verwijderen.

Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech

Begraven in de natuur op de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland is alleen mogelijk in materialen die door de natuur worden afgebroken. Door de handen ineen te slaan met Loop Biotech is er nu een nog duurzamere manier van begraven in de natuur mogelijk. Met de mogelijkheid om te kiezen voor een natuurgraf met een Loop kist of Loop urn werken we samen aan een gezonde bodem, waar een sterke natuur mee begint.

Ben je benieuwd naar hoe het verder in zijn werk gaat, wat dit voor jou als uitvaartondernemer betekent en welke mogelijkheden er zijn? Lees dan hier het antwoord op de meest gestelde vragen.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten