Menu

Een natuurbegrafenis

De hoge bomen, de zachte glooiing van het heuvellandschap en de zonnestralen die het gebied verwarmen. De kracht van de natuur is op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide is in ieder seizoen aanwezig en speelt een grote rol bij een afscheid in de natuur. Is natuurbegraven nieuw voor je en bezoek je voor de eerste keer een natuurbegraafplaats dan wil je wellicht weten wat je kunt verwachten of waar je rekening mee dient te houden.

Een afscheid in de natuur

Een afscheid is persoonlijk en altijd anders in de natuur van Landgoed Mookerheide. We bieden altijd de rust en ruimte om op een persoonlijke manier afscheid te nemen. Bij natuurbegraven houden we rekening met de natuur, het is goed om hier bewust van te zijn als je te gast bent bij een afscheid.

Bij een eigen plek in de natuur wordt het natuurgraf één met de natuur. Wij vragen daarom rekening te houden met het volgende:

  • Bloemstukken en bloemen worden twee weken na de natuurbegraving weggehaald.
  • Losse snijbloemen en veldbloemen zonder verpakking mogen altijd worden neergelegd. Wij verwijderen deze als ze hun mooiste tijd gehad hebben.
  • Het is niet toegestaan om zelf bomen, struiken of bloemen aan te planten.
  • Het is niet toegestaan om (wens)ballonnen op te laten.
  • Open vuur, fakkels of vuurkorven zijn niet toegestaan in het natuurgebied.
  • Er gelden geen specifieke kledingvoorschriften op een natuurbegraafplaats. Het is wel verstandig schoenen aan te trekken waarop je goed kunt lopen.
  • Bij regen of slecht weer zijn er voldoende paraplu’s beschikbaar.

Navigatie

Bij het gebruik van een navigatie, kun je Heumensebaan 18, Molenhoek invoeren.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Het dichtstbijzijnde station voor openbaar vervoer is treinstation Mook-Molenhoek. Vanaf hier is het ongeveer 30 minuten lopen (2km) naar Landgoed Mookerheide.

Parkeren
Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor de ingang van het natuurgebied. Volg de borden bij aankomst die leiden naar de parkeerplaats.

Rolstoelvriendelijkheid
Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide is volledig rolstoelvriendelijk. Ben je slecht ter been of is lopen lastig voor je dan is er een boskar beschikbaar.

Contact

Neem contact op om met een van onze medewerkers te spreken.

Adres

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide
Heumensebaan 18
6584 CL Molenhoek
T. 024 203 62 30
M. contact@Landgoedmookerheide.nl

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten