Menu

De ceremonie

Nabestaanden kunnen zowel binnen afscheid nemen, in ceremonieruimte ’t Buitenhuys, als buiten onder het schaduwdoek (tarp) of met een klein gezelschap bij het natuurgraf.

Ceremonieruimte ‘t Buitenhuys

De vroegere klaslokalen van het klooster vormen de ceremonieruimte ’t Buitenhuys, waar 100 zitplaatsen zijn. Er is een professionele keuken met koelkast, afwasmachine, koffiezetapparaat, waterkoker, fornuis en oven. Mocht het onverhoopt hard regenen, dan zijn er laarzen aanwezig en voldoende paraplu’s. Verwacht je meer dan 100 gasten, overleg dan over de mogelijkheden.

In de ceremonieruimte vindt zowel het afscheid plaats, als de nazit. Na het afscheid moet de ruimte worden omgebouwd door de cateraar. Het is belangrijk om dit af te stemmen met de catering. Wanneer nabestaanden zelf voor eten en drinken zorgen, is het belangrijk dat er vrienden of familieleden zijn die de ruimte ombouwen voor het samenzijn. De kosten voor het gebruik van de ceremonieruimte zijn € 450,-. 

Ceremonie in het bos

Een intiem afscheid in het hart van de natuur is mogelijk onder de tarp, een schaduwdoek dat van april tot oktober voor beschutting zorgt in de open natuur. Onder de tarp zijn 80 zitplaatsen. Het is mogelijk een kist in het midden te plaatsen.

Catering

Op de natuurbegraafplaats verzorgen we zelf geen catering, dit is wel mogelijk via een externe cateraar. Omdat we bekend zijn in de regio en vaker cateraars op bezoek krijgen, kunnen we hierin aanbevelingen doen. Ook kunnen families zelf een hapje en drankje verzorgen.

Audiovisuele ondersteuning

In ‘t Buitenhuys is geen audiovisuele ondersteuning aanwezig, dit is mogelijk via een extern bedrijf. Neem contact met ons op als je op zoek bent naar aanbevelingen. In zowel ‘t Buitenhuys als onder de tarp is het mogelijk om een livestream verbinding aan te leggen. Wanneer beeld en geluid in de tarp wenselijk zijn, werken wij samen met een vaste technicus. Deze technicus is bekend met het natuurgebied en is op de hoogte van de afspraken en protocollen om de natuur zo min mogelijk te belasten.

  • Honden zijn welkom bij de begrafenis, mits ze zijn aangelijnd.
  • Het is niet toegestaan om (wens)ballonnen op te laten.
  • In het natuurgebied zijn open vuur, fakkels of vuurkorven niet toegestaan.

Tijden waarop een uitvaart mogelijk is

Een afscheid in de natuur kan plaatsvinden van maandag tot en met zaterdag tussen zonsopkomst en zonsondergang. Omdat de natuurbegraafplaats in een beschermd natuurgebied ligt, houden wij de openingstijden van de natuur aan. Dieren krijgen hierdoor alle ruimte om uit te rusten of juist te jagen. We streven naar maximaal één uitvaart per dagdeel zodat nabestaanden de rust en ruimte hebben om afscheid te nemen.

  • 09:00 tot 12:30 uur (ochtenduitvaart)

Aanvang ceremonie om 09.30 of 10.00 uur zodat er voldoende tijd is voor de ontvangst van de gasten en voor de nazit.

  • 13:30 tot 17:00 uur (middaguitvaart)

Aanvang ceremonie vanaf 14.00 uur zodat er voldoende tijd is voor de ontvangst van de gasten en voor de nazit.

In de zomermaanden is een afscheid in de avond ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Indien er apparatuur voor beeld en geluid moet worden opgebouwd of catering wordt aangeleverd, dan spreken we altijd in overleg met je af vanaf welk tijdstip dit mogelijk is.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten