Menu

Mogelijkheden en tarieven op Landgoed Mookerheide

Bij de keuze voor een laatste rustplaats in de natuur spelen naast persoonlijke keuzes ook praktische overwegingen een rol. Op deze pagina vertellen we je meer over natuurbegraven, de mogelijkheden en de kosten. Je kunt bijvoorbeeld samen kiezen voor één natuurgraf of je legt meerdere plekken naast elkaar vast, voor bijvoorbeeld een partner of familielid. De natuur bepaalt in welke gebieden natuurbegraven mogelijk is, deze gebieden zijn zorgvuldig vastgelegd in een natuurbeheerplan voor de natuurbegraafplaats.

Natuurlijk afbreekbaar materiaal

Een natuurgraf is als een onderdeel van de natuur. We vragen te kiezen voor gebruik van natuurlijk afbreekbare materialen voor een natuurbegrafenis van een kist, mand, wade of urn. Er mag daarnaast geen as worden uitgestrooid in het natuurgebied.

Houten gedenkteken

Om een dierbare plek te markeren bieden we de mogelijkheid tot het plaatsen van een houten gedenkteken. Het is mogelijk een eenvoudige persoonlijke boodschap te laten frezen in het hout. Om de natuur zo min mogelijk te verstoren mogen alleen losse snijbloemen of veldbloemen bij de plek worden neergelegd.

Urninlage en herbegraven

In een natuurgraf is ruimte om een extra urn te begraven. Wanneer je hiervoor kiest en de tenaamstelling direct vastlegt, kan deze urn op een later moment worden bijgeplaatst. Ook is herbegraven mogelijk op Landgoed Mookerheide. Als je hier meer over wilt weten, neem dan contact met ons op.

Wisselen van plek

Mochten de persoonlijke omstandigheden daarom vragen bieden wij de mogelijkheid om, binnen de aangesloten natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland of op de natuurbegraafplaats zelf van plek te wisselen.

Tarievenoverzicht Landgoed Mookerheide

Natuurgraven:
Natuurgraf € 4.250
Samen één natuurgraf – op daarvoor bestemde plekken € 7.500
Natuurgraf met gedenkboom – op daarvoor bestemde plekken € 4.750
Natuurgraf voor een kist, mand of wade met als inlage een urn of de as € 5.050
Natuurgraf voor een urn of de as € 2.000
Natuurgraf voor twee urnen of de as € 2.800
Begraafkosten voor:
Een kist, mand of wade € 570
Een urn of de as € 300

Voor een herbegrafenis op Landgoed Mookerheide gelden dezelfde prijzen. De prijzen voor een eigen plek zijn op iedere natuurbegraafplaats van Natuurbegraven Nederland gelijk.

Betaling en uitvaartverzekering

Je betaalt eenmalig, op het moment van vastleggen, voor een eigen plek en het eeuwigdurende recht op jouw natuurgraf. Het tarief voor een natuurgraf is exclusief begraafkosten, deze kunnen eventueel ook later worden voldaan.

Nooit zullen er bijkomende kosten zijn voor onderhoud of verlenging. Een rustgevende gedachte voor nu, maar ook voor later. Nabestaanden hoeven geen beslissingen meer te nemen over verlenging of onderhoud.

Ook met een uitvaartverzekering kun je een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert, betekent dit afhankelijk van de verzekering dat de kosten (gedeeltelijk) achteraf worden vergoed. Voor meer informatie adviseren we om contact op te nemen met je eigen uitvaartverzekeraar.

Ligging

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide is een bosrijk gebied met open velden waar verschillende mogelijkheden zijn voor natuurbegraven. Tijdens een persoonlijke afspraak met een van onze medewerkers verken je het gebied en laten we de mogelijkheden en beschikbare plekken zien.  Het tarief voor één natuurgraf samen verschilt van het tarief van een plek naast elkaar. Bekijk het overzicht van alle tarieven (hieronder).

Een laatste rustplaats in de natuur

Wanneer je kiest voor een laatste rustplaats op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide gaat een natuurgraf op in de natuur. De natuurbeheerders zorgen voor de natuur en de natuurgraven. Er worden geen onderhoudskosten in rekening gebracht en verlenging van grafrechten is niet nodig omdat jouw plek voor altijd mag en zal blijven bestaan. Op de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland zijn alleen eenvoudige houten gedenktekens te zien die de natuurgraven markeren, op deze manier behoudt het natuurgebied haar karakter en verstoren we geen leefgebieden of groei van planten of bomen.

Veelgestelde vragen

Zijn de kosten per natuurgraf of per persoon?

De kosten zijn per natuurgraf en verschillen afhankelijk van de keuze voor een natuurgraf voor 1 of 2 personen.

Zijn de kosten voor alle plekken op Landgoed Mookerheide gelijk?

Ja, alle plekken voor natuurgraven op Landgoed Mookerheide zijn gelijk in prijs. Ook binnen de verschillende natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland zijn de prijzen gelijk aan elkaar.

Verzorgt Landgoed Mookerheide ook het afscheid?

Landgoed Mookerheide verzorgt geen afscheid, dit doet de uitvaartondernemer. Landgoed Mookerheide maakt de natuurbegrafenis mogelijk en opent en sluit het natuurgraf. De medewerkers van de natuurbegraafplaats hebben een ondersteunende rol bij het afscheid zelf dat meestal, maar niet altijd, op de natuurbegraafplaats zelf wordt gehouden.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten