Menu

Een natuurbegrafenis op Schoorsveld

Voor iedereen die een plek heeft vastgelegd of vast wil leggen op natuurbegraafplaats Schoorsveld is een afscheid in de natuur mogelijk. Een plek kiezen kan bij leven, of na overlijden door nabestaanden. Zijn de nabestaanden die je begeleidt geïnteresseerd in een laatste rustplaats in de natuur, maar is er nog geen plek vastgelegd? Neem dan contact met ons op. Tijdens een informatiegesprek van ongeveer 1,5 uur begeleidt een medewerker bij het uitzoeken van een plek.

De natuurbegraving – hoe werkt het

Na de afscheidsceremonie wordt de overledene begraven op de plek die is vastgelegd. De natuurbeheerders op Schoorsveld dragen zorg voor de voorbereiding van het natuurgraf; zij openen en sluiten het natuurgraf. Wanneer de familie graag zelf het graf sluit na de begraving dan plaatsen de natuurbeheerders het zand om het natuurgraf mee te sluiten dichter bij de plek.

Geef dit tijdig aan ons door zodat we hier rekening mee kunnen houden. Bij het sluiten is altijd een medewerker van de natuurbegraafplaats aanwezig om de bekisting te verwijderen.

In het geval van een crematie is het ook mogelijk om de overledene na de ceremonie met de loopkoets naar het crematorium te brengen. De as- of urnbegraving kan dan later, op afspraak, plaatsvinden, wanneer nabestaanden dit graag willen.

Informatie voorafgaand aan een uitvaart

  • De kist, mand of wade mag alleen van natuurlijk afbreekbare materialen zijn.
  • Ook de kleding moet door de natuur kunnen worden afgebroken. Denk hierbij aan wol, linnen, katoen, zijde, hennep of jute.
  • Een lichte balseming van het lichaam is toegestaan.
  • Natuurbegraafplaats Schoorsveld zorgt niet voor de verzorging van de overledene, opbaren is dus niet mogelijk; wel is er ruimte om voorafgaand aan de dienst nog een afscheidsmoment te houden.
  • Meestal begeleidt het gezelschap zelf de loopkoets. Doen zij dit niet zelf, dan zijn er dragers nodig; bespreek dit dus vooraf met de familie.
  • Gemotoriseerde voertuigen zijn niet toegestaan in het natuurgebied. De gang naar het natuurgraf gebeurt daarom te voet.

Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech

Begraven in de natuur op de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland is alleen mogelijk in materialen die door de natuur worden afgebroken. Door de handen ineen te slaan met Loop Biotech is er nu een nog duurzamere manier van begraven in de natuur mogelijk. Met de mogelijkheid om te kiezen voor een natuurgraf met een Loop kist of Loop urn werken we samen aan een gezonde bodem, waar een sterke natuur mee begint.

Ben je benieuwd naar hoe het verder in zijn werk gaat, wat dit voor jou als uitvaartondernemer betekent en welke mogelijkheden er zijn? Lees dan hier het antwoord op de meest gestelde vragen.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten