Menu

De zekerheid van vandaag en de vrije keuze voor later

Bloemenknoppen die ontpoppen in de lente, adembenemende zonsondergangen in de zomer, de warme kleuren van het bladerdek in de herfst en een knisperend laagje ijs in de winter. In alle seizoenen schijnt een ander licht, dat telkens verwondert. Ook in tijden waarin de wereld stilstaat of juist opgeschud wordt door verandering.

Steeds meer mensen denken na over een laatste rustplaats in de natuur. Voor velen is het een grote wens, vandaag een plek voor eeuwig in de natuur te kunnen reserveren. We realiseren ons dat het niet voor iedereen mogelijk of wenselijk is om naar buiten te gaan en een natuurbegraafplaats te bezoeken. Soms is langskomen om een plek voor jouw eeuwige grafrust uit te kiezen, letterlijk, een stap te ver.

Pas instellingen voor [wt_cli_manage_consent] aan

Op afstand dichtbij

De keuze voor een laatste rustplaats in de natuur bieden we daarom graag op afstand aan. Op deze manier is er de zekerheid van een plek op natuurbegraafplaats Schoorsveld en de vrijheid om later jouw precieze plek te kiezen.

Telefonisch of via beeldbellen bespreken we de mogelijkheden zodat je op de manier die het best bij je past kunt kiezen voor een laatste rustplaats in de natuur.

Een plek in de natuur

Omdat de natuurbegraafplaats Schoorsveld een beschermd natuurgebied is wordt niet meer dan 10 procent van het gebied gereserveerd voor begraven in de natuur. De natuur bepaalt op welke plekken natuurbegraven mogelijk is, een boom moet bijvoorbeeld gewoon door kunnen groeien en het leefgebied van diersoorten verstoren we niet. Het aantal beschikbare plekken is daarom niet exact in aantallen uit te drukken.

Bij het uitzoeken van een plek laat een informatiemedewerker eerst het gebied zien. Meestal zijn er bepaalde plekken in het natuurgebied die je aanspreken en dus goed voelen. De informatiemedewerker kan dan aangeven waar de dichtstbijzijnde beschikbare plekken zijn.

Aanmeldformulier

Reserveren kan ook via het onderstaande aanmeldformulier. Door hier je gegevens achter te laten word je teruggebeld of gemaild. Als jij je uiteindelijk van je laatste rustplaats in de natuur wil verzekeren maken wij de reservering voor jou in orde. Je ontvangt dan een bevestiging met een akte en een factuur voor een betaling. Wij begrijpen dat deze keuze een indringende overweging is. Mocht je binnen één jaar na de ondertekening van een akte van jouw keuze afzien dan wordt het gehele bedrag van de betaling direct en volledig teruggestort. Dit geldt alleen bij reserveren op afstand.

  Ik kies voor natuurbegraven  Ontvang je graag de nieuwsbrief? (4x per jaar)

  *Deze velden zijn verplicht

  Wat bieden we, in het kort:

  • De zekerheid van een plek naar keuze op natuurbegraafplaats Schoorsveld, die je op een later moment zelf (of door je geliefden) kunt (laten) uitzoeken;
  • Een eeuwigdurend grafrecht;
  • De mogelijkheid om alles vanuit huis te regelen. Een bezoek aan de natuurbegraafplaats is niet nodig, maar wel mogelijk. Alles wordt op afstand goed geregeld;
  • Recht op eeuwige grafrust op natuurbegraafplaats Schoorsveld door een eenmalige betaling;
  • De mogelijkheid om binnen één jaar af te zien van de reservering. Je krijgt dan het gehele bedrag van de betaling direct en volledig teruggestort. Dit geldt alleen bij reserveren op afstand.
  Logo Natuurbegraven Nederland

  Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

  Logo Natuurmonumenten