Menu

Een natuurbegrafenis op Schoorsveld

Een eigen plek in de natuur, die voor altijd natuur zal blijven. Een laatste rustplaats beschut in een bosrijk gedeelte of juist in het open graslandschap.  Een plek in de natuur wordt vaak vastgelegd bij leven, maar kan ook na overlijden worden uitgezocht door naasten. Een medewerker van de natuurbegraafplaats begeleidt dit proces tijdens een informatiegesprek.

Informatie voor na een uitvaart

Wat is belangrijk na een uitvaart, deel het met nabestaanden of bespreek het met ons.

  • Nabestaanden herdenken dierbaren graag met bloemen of andere versieringen. Omdat we rekening houden met de natuur en de dieren die op een natuurbegraafplaats leven mogen alleen losse veld- of snijbloemen worden neergelegd bij een plek. Na ongeveer een week verwijderen wij de bloemen weer.
  • Het gezelschap mag bij de begrafenis grafstukken op het natuurgraf plaatsen. Deze verwijdert de natuurbeheerder na 2 weken. De linten en kaarten halen wij direct na de begraving van het graf af en geven wij aan de familie mee. Wij hebben een voorkeur voor een biologische/duurzame bloemist.
  • Het houten gedenkteken, in de vorm van een houten boomschijf met inscriptie, wordt geleverd door de natuurbegraafplaats zelf. Nabestaanden vullen een formulier in waarop ze een persoonlijke keuze aangeven. Na akkoord op een persoonlijk ontwerp wordt het gedenkteken gemaakt en geleverd, dit duurt ongeveer 2 weken.
  • Het houten gedenkteken is gemaakt van onbehandeld hout zodat de natuur het materiaal volledig op kan nemen, we vragen daarom het gedenkteken onbehandeld te laten.
  • Nabestaanden ontvangen een brief en formulier over het gedenkteken en een vermelding van het natuurgraf in de app.

Tarievenoverzicht

Natuurgraven Tarieven
Natuurgraf voor 1 persoon € 4.700
Natuurgraf voor 2 personen – naast elkaar in één natuurgraf € 8.450
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 herbegraving €6.350
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 urn €5.650
Urnennatuurgraf voor de urn of as voor 1 persoon €2.000
Urnennatuurgraf voor de urn of as voor 2 personen 2.950
Vlindergrafje voor (stil) geboren baby’s tot 24 weken zwangerschap €600
Kindernatuurgraf voor kinderen tot met 12 jaar €2.350

De prijzen van de natuurgraven zijn inclusief een houten gedenkteken. Het is mogelijk een persoonlijke boodschap te laten frezen in het hout.

Bovenstaande kosten hebben enkel betrekking op het soort natuurgraf. Je betaalt eenmalig voor het eeuwigdurend grafrecht van de plek. Dit is exclusief begraafkosten en de kosten voor materialen van bijvoorbeeld een kist, mand, wade of urn.

Begraafkosten  Tarieven
Begraving € 675
Urn- of asbegraving € 325

 

Overige diensten Tarieven
Dienstverlening herbegraven
De coördinatie van een herbegraving, zoals de afstemming met de gemeente, het regelen van een kist, het vervoer en de herbegraving. Deze kosten zijn exclusief de kosten voor het vervoer zelf, de uitvoering van de werkzaamheden door derden en de materialen.
€ 300
Ceremonie in de Buitenplaetse
Onder de tarp (ceremonie buiten)
€ 450
Ceremonie in de Huyskamer
Gebruik van de kleine ceremonieruimte die geschikt is voor maximaal 15 personen.
€ 495
Gebruik van de ceremonieruimte € 975
Gebruik van de koffieruimte € 495

Het natuurgraf

Het is op Schoorsveld mogelijk een plek vast te leggen voor een kist, mand of wade, maar ook voor de begraving van de as of urn. Na verloop van tijd gaat het natuurgraf op in de natuur. Omdat we de natuur zo min mogelijk belasten markeren we een plek enkel met een houten gedenkteken dat ook onderdeel wordt van de natuur.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten