Menu

Een afscheid in de natuur op jouw manier

De omarming van de hoge bomen, de rust van het water in de vennen, een lichte bries die de bladeren aan de bomen zacht laat dansen en de warmte van zonnestralen die goed doen. In alle seizoenen schijnt een ander licht en waait een andere wind. Net zoals de natuur kent ook het leven verschillende seizoenen. Een afscheid in de natuur op Schoorsveld is altijd anders en vul je in op jouw manier.

Een ceremonie op Schoorsveld is mogelijk voor iedereen die bij ons een plek heeft. Gebruikmaken van de verschillende ruimtes mag, maar hoeft niet. Je naasten stellen de ceremonie samen met een uitvaartondernemer naar keuze. Wij stellen de natuur en onze ruimtes (tegen een vergoeding) beschikbaar en ondersteunen het afscheid, aangepast aan de behoeften.

Tijd, vrijheid en ruimte

Uitzicht over de vennen en de bossen op de achtergrond. Verhalen om te herdenken en muziek die doet herinneren. Iedereen heeft voorkeuren en wil graag afscheid nemen op een manier die past. Op Schoorsveld maken we tijd voor een passend afscheid, bieden we ruimte voor een persoonlijke invulling en geven we vrijheid om het op jouw manier te doen. Een afscheid op Schoorsveld is mogelijk in de ochtend of middag en in de zomermaanden in de avond.

In de kleine ceremonieruimte is plaats tot 15 personen, de grote ceremonieruimte is geschikt voor gezelschappen tot 150 personen.

Onderdeel van de natuur

Met een eigen plek in de natuur draag je bij aan de ontwikkeling en versterking van de natuur op een natuurbegraafplaats. Samen met Natuurmonumenten en Stichting Nieuwe Natuur realiseren we meer natuur in Nederland en zorgen we voor de natuur die er al is. Een natuurgraf is een onderdeel van deze natuur, waardoor er bepaalde dingen juist wel en niet mogen tijdens een uitvaart. Zo behouden we het karakter, de kracht en de schoonheid van het natuurgebied.

  • De natuurgraven worden enkel gemarkeerd met een houten gedenktekens met eenvoudige persoonlijke inscriptie. (Het bestel- en leverproces van de gedenktekens loopt via de natuurbegraafplaats).
  • Sieraden en een bril mogen niet worden begraven.
  • Kleding van de overledene moet van natuurlijk afbreekbaar materiaal zijn zoals katoen, wol, zijde of linnen.
  • Bloemstukken en bloemen worden twee weken na de natuurbegrafenis weggehaald.
  • Na enkele dagen worden de bloemen verwijderd.
  • Het is niet toegestaan om zelf bomen, struiken of bloemen aan te planten, of te zaaien.
  • Het is niet toegestaan om (wens)ballonnen op te laten.
  • Op natuurbegraafplaats Schoorsveld is open vuur niet toegestaan.

Contact

Het is mogelijk catering te bespreken, Schoorsveld heeft verschillende mogelijkheden. Neem contact op om de mogelijkheden voor een afscheid in de natuur te bespreken. Een uitvaart aanmelden en inplannen kan 24 uur per dag via telefoonnummer 040 303 23 01.

Kennismaken of in verbinding blijven

Benieuwd naar de natuur en de mogelijkheden op Schoorsveld of wil je graag in verbinding blijven?  Maandelijks organiseren we een informatieve wandeling door het natuurgebied. Bekijk hier alle activiteiten op natuurbegraafplaats Schoorsveld.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten