Menu

Beleef, ontdek en verwonder De natuur op natuurbegraafplaats Schoorsveld

Een ijsvogel die over de vennen scheert, een ree die door de bossen rent of de vos die tevoorschijn komt als de zon ondergaat. De vennen leiden je voorzichtig de natuur in van natuurbegraafplaats Schoorsveld, waar de zon op de open velden schijnt en de paden tussen de bomen kronkelen.

Schilderij

Huppelende herten als huisdier, oorspronkelijke bloemen die weer in bloei staan omarmd door bossen. Natuurbegraafplaats Schoorsveld is als een schilderij dat in de laatste jaren een ziel heeft gekregen. Een plek waar geborgenheid en rust, ruimte biedt voor herinneringen en rituelen. De plek waar sinds 2016 de natuur hersteld wordt in haar oorspronkelijke vorm. Het vroeger aangeplante naaldenbos maakt langzaamaan plaats voor loofbos met beuken en zomereiken. Op de open velden wordt gestreefd naar schrale graslanden die passen bij de droge hogere zandgronden zoals in delen van Noord-Brabant. Heide krijgt hierdoor de kans om haar paarse kleuren in de zomers weer te laten zien.

Dierenrijk

Schoorsveld is rijk aan dieren. De bloemen die bloeien op de open velden en in de randen naar het bos voorzien vlinders als het bruin zandoogje, de eikenpage en de koninginnepage van nectar. De kleine hagedis leeft graag in het heide- en open bosgebied. In de schemering laten vleermuizen zich zien en de krekels en vele vogels in het gebied zorgen voor de achtergrondmuziek. Laat je ieder seizoen verrassen en ontdek en beleef de natuur op Schoorsveld.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten