Menu

Persoonlijke beslissingen in een emotionele tijd

Het verlies van een dierbare is intens. In een tijd van verdriet en gemis zijn er veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Een periode waarin veel op je afkomt en waarin belangrijke, persoonlijke beslissingen worden gemaakt.

Juist in deze periode kan het waardevol zijn om mensen om je heen te hebben die je bijstaan in de keuzes die op je afkomen. Niet alleen met een warm hart, maar ook met een luisterend oor.

Een persoonlijk afscheid in de natuur

Samen met een uitvaartondernemer naar keuze denk je na over een passend afscheid. Medewerkers op de natuurbegraafplaats ondersteunen bij de uitvaart. Je kunt kiezen voor een afscheid buiten in de natuur of in de beschikbare ceremonieruimtes.

Is de natuurbegraafplaats nog onbekend en is de plek nog niet vastgelegd? Wij laten graag het natuurgebied zien en zoeken samen een mooie plek uit. We vragen om hiervoor een afspraak in te plannen, dan hebben we alle tijd voor je. Langskomen mag, maar het hoeft niet, we kunnen dit namelijk ook op afstand voor je regelen.

Vrijheid in keuzes

Een persoonlijk afscheid op een manier die bij jou past. Op natuurbegraafplaats Schoorsveld staat een eigen invulling centraal. Het is mogelijk om gebruik te maken van de ceremonieruimtes, maar een intiem afscheid rondom het natuurgraf kan ook. Er zijn verschillende cateringmogelijkheden die afgestemd kunnen worden op persoonlijke wensen. We bieden de rust en de ruimte om hier een passende invulling aan te geven.

De uitvaartondernemers die regelmatig bij ons te gast zijn, zijn bekend met de mogelijkheden voor een afscheid op Schoorsveld, maar je bent vrij om te kiezen voor een uitvaartondernemer waar jij je goed bij voelt.

Faciliteiten op Schoorsveld

Ceremonieruimte
In de kleine ceremonieruimte is plaats tot 15 personen en de grote ceremonieruimte is geschikt voor groepen tot 150 personen.

Koffiekamer
In de koffiekamer is een samenzijn na de ceremonie mogelijk om wat te eten, te drinken en herinneringen op te halen.

Catering
Op Schoorsveld bieden we catering aan op basis van een menukaart. Zijn er specifieke wensen dan zoeken we in overleg naar passende mogelijkheden.

Op welke tijden kan een uitvaart op Schoorsveld plaatsvinden?

Een natuurbegrafenis kan plaatsvinden tussen zonsopkomst en zonsondergang. Het natuurgebied is niet toegankelijk als de zon onder is. Dieren krijgen hierdoor alle ruimte om uit te rusten of juist te jagen. De mogelijkheden verschillen dus per seizoen. We zorgen er altijd voor dat er genoeg rust en ruimte is om afscheid te nemen.

Dagdelen:

  • Ochtend van 9.00 tot 13.00 uur, ontvangst vanaf 09.00 uur, start ceremonie vanaf 09.30 uur.
  • Middag van 13.30 tot 17.30 uur, ontvangst vanaf 13.30 uur, start ceremonie vanaf 14.00 uur.
  • Avond (alleen in de zomermaanden mogelijk, informeer hiervoor naar de mogelijkheden) van 18.00 tot 22.00 uur, ontvangst vanaf 18.00 uur, start ceremonie vanaf 18.30 uur.

Contact met Schoorsveld

Neem contact op met een van onze medewerkers om de mogelijkheden voor een afscheid in de natuur te bespreken. Een begrafenis aanmelden en inplannen kan 24 uur per dag via telefoonnummer 040 303 23 01.

Eeuwige grafrust, hoe zit dat precies?

Een laatste rustplaats in de natuur op Schoorsveld betekent eeuwigdurende grafrust. Bij het reserveren van een plek ontstaat het recht op een laatste rustplaats in de natuur. Voor nu en altijd. Het grafrecht is vastgelegd door de notaris in het kadaster en onze natuurbeheerders dragen zorg voor het natuurgebied en alle natuurgraven. Van de opbrengst van ieder natuurgraf wordt een deel gereserveerd voor de toekomstig beheerder van het natuurgebied, namelijk Natuurmonumenten. Een rustgevende gedachte voor nu en een garantie op eeuwige rust voor later.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan een uitvaart in de natuur worden gehouden?

We bieden je graag alle rust en ruimte voor de ceremonie. Op Schoorsveld kan het afscheid in de ochtend of in de middag plaatsvinden. In de zomermaanden is een ceremonie in de avond ook mogelijk.

Is het mogelijk om muziekinstrumenten te gebruiken tijdens een uitvaart?

Ja, het is mogelijk om instrumenten mee te nemen en te bespelen tijdens een ceremonie. Samen met een uitvaartondernemer naar keuze kun je afstemmen hoe muziek van invulling zal zijn op het afscheid van de overledene.

Is het mogelijk om de ceremonie zelf buiten Schoorsveld te houden?

Ja, het is mogelijk om op een externe locatie de ceremonie te houden en alleen de natuurbegrafenis op Schoorsveld.

Welke faciliteiten zijn er voor mindervalide mensen?

In het hele natuurgebied liggen wandelpaden. Voor mensen die slecht ter been zijn hebben we een boskar of rolstoel beschikbaar voor vervoer naar het natuurgraf. Ook beschikken we over een ruim invalidentoilet.

Is het mogelijk om een gedenkboom te planten op Schoorsveld?

De plaatsen waar een gedenkboom kan worden geplaatst zijn allemaal gereserveerd. Het is dus niet meer mogelijk om een plek te reserveren met een gedenkboom.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten