• Landgoed Mookerheide

Lezing Manu Keirse

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze activiteit. Bekijk hier al onze andere activiteiten en meld je aan.

“Sterven is verhuizen van de buitenwereld naar het hart van de mensen die van je houden.”

Manu Keirse is klinisch psycholoog en hoogleraar aan de Universiteit van Leuven in België. Hij is zeer deskundig op het gebied van verlies en rouw en heeft vele boeken op zijn naam staan, zoals ‘Helpen bij verlies en verdriet’ en ‘Vingerafdruk van verdriet’. In zijn boeken schrijft hij in begrijpelijke taal over verlies, rouw en overleven.

Zelf zegt hij: “Rouw verwerk je niet, je overleeft het. Rouwende mensen krijgen zo vaak te horen: ‘Heb je het nu nog niet verwerkt?’ Maar hoe moet dat dan? Men verwacht dat het je niet meer bezighoudt, dat je er niet meer aan denkt. Het woord ‘verwerken’ impliceert dat iets voorbij is. Sterven is een moment. Het verlies overleven duurt een hele tijd en het gemis zal nooit echt overgaan. Maar ooit zullen de herinneringen aan het leven van je geliefde dat moment van sterven en verdriet overstijgen.”

Op zondag 30 oktober komt Manu Keirse naar natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide. Keirse is een verhalenverteller pur sang. Zijn bevlogen verhalen uit de praktijk en zijn Vlaamse tongval maken hem een geliefd spreker.

De lezing begint om 14.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden.

Schrijf je in via onderstaand contactformulier. Wees er snel bij want de ervaring leert dat lezingen van Manu Keirse in korte tijd vol zitten.