Menu

Opa's bos Kelly over de plek van haar vader

Verscholen in de bossen ligt de plek van Stef Kanters, dicht bij het Spechtenpad. Dochter Kelly loopt over een verstopt paadje tussen de varens door en over het mos. Ze lacht: “Het is een heel mooi paadje, maar als je hem niet ziet, loop je er zo voorbij.”

“Mijn vader was een bijzondere man, heel erg zichzelf, ook in hoe hij met ons omging. Hij wilde dat we doen wat we leuk vinden, waar we gelukkig van worden. Hij was zelf een echte natuurliefhebber: naar Luxemburg op vakantie, wandelen, de natuur in.”

Passende plek

Nadat Stef op 12 maart 2021 plotseling overlijdt, gaan Kelly, haar zus Angel en moeder Karina op zoek naar een plek voor zijn as. Ze bezochten Schoorsveld: “Hij vond ‘zo’n natuurbegraafplaats’ altijd heel mooi. Samen kozen we voor de plek aan het Spechtenpad. Het mossige gedeelte gaf de doorslag, de plek heeft heel veel weg van de natuur in Luxemburg waar wij wandelden. Een wild stukje natuur, dat past echt bij hem en straks ook bij mama, want zij vindt hier later ook haar plekje in de natuur.”

Een zelf ontworpen gedenkteken met ‘rock-vingers’ en de tekst: ‘For those about to rock, we salute you’ markeert Stef’s plek. “Het is mooi dat je je eigen verhaal kwijt kan in het gedenkteken. Hij is voor iedereen erg herkenbaar, dit is precies hoe hij was. Het is ook mooi om de verschillende jaargetijden er in te zien. Het ziet er elke keer anders uit. Met een laagje sneeuw, donker door de regen of juist lichter door de zon. Dat er nu mos tegenaan kruipt zou hij helemaal geweldig hebben gevonden.”

Bespreken

“Het is veel meer geworden dan alleen zijn plek. Je kunt hier je rust pakken, even je hoofd leegmaken, troost zoeken als je dit nodig hebt. Deze plek inspireert. Angel zet wel eens muziek op als er niemand anders is om even met papa samen naar muziek te luisteren. Ook mijn kinderen zijn blij dat ze een plek hebben om naartoe te gaan om even met opa te praten. Het zijn echt kinderen van de natuur.” Haar zoontje doet graag zijn rock-vingers na en zegt regelmatig: “Kom, we gaan even naar opa’s bos want ik heb iets met hem te bespreken.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten