Schoorsveld

Ontmoet Lonneke

Graag stel ik me aan u voor, mijn naam is Lonneke van Hoek ik ben 32 jaar en woon met mijn partner en 2 kindjes in Helmond. Wat is het bijzonder om mama te mogen zijn van een lief en gevoelig mannetje van 5,5 en een pittig dametje van 3,5.

Voordat ik op Schoorsveld begon, werkte ik 6 jaar in een dierenartspraktijk. Een baan waarbij je nooit van tevoren weet hoe de dag gaat lopen. Operaties en spoedgevallen het kwam allemaal voorbij. Ook het bijstaan van families tijdens het grote verlies van een huisdier (voor de meeste mensen een gezinslid) was onderdeel van mijn functie. Ik had een hele leuke baan, maar bij toeval (als dat bestaat) kwam ik uit bij de vacature voor Schoorsveld. Dit voelde meteen goed, alsof het zo had moeten zijn!

Ze noemen me vaak de ‘stille kracht’ binnen het team. Ik vind dat zo toepasselijk in zo’n prachtig natuurgebied als Schoorsveld. Luisteren en voelen is de richting die de natuur mij wijst, dat is ook precies wat mensen die hier komen vaak nodig hebben. Iemand die oprecht luistert en voelt wat voor hen nodig is. Dit om te zorgen dat juiste balans ontstaat tussen betrokkenheid en ontzorging. Niet oordelen, maar iemand laten zijn zoals die is. Dat hoeft niet altijd met woorden een blik is vaak al genoeg.