Menu

Een afscheid in de natuur op Heidepol

Bij een natuurbegrafenis op Heidepol staat een eigen invulling centraal. Met de hulp van een uitvaartondernemer naar keuze wordt een passend afscheid bepaald. Heidepol stelt de natuur en haar ontvangstruimte beschikbaar tijdens een afscheid.

Een uitvaart gedurende corona

Vanwege de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus vragen wij om samen met de uitvaartondernemer en nabestaanden de overheidsrichtlijnen in acht te nemen. Vanzelfsprekend vragen wij onze collega’s en bezoekers om alle voorzorgmaatregelen daaromtrent te respecteren.

In het kort betekent dat:

 • een urnbegraving ook in deze tijd mogelijk is. Neem contact met ons op voor meer informatie.
 • de informatie- en uitvaartgesprekken door kunnen gaan. Wij houden dan 1,5 meter afstand van en geven geen hand. We begroeten je graag op een andere persoonlijke wijze en hopen op je begrip.
  Als je corona gerelateerde klachten hebt of er wordt van je verwacht binnen te blijven kun je helaas niet deelnemen aan het gesprek met één van onze collega’s. Wij denken graag mee over een passende oplossing, door bijvoorbeeld te beeldbellen.

Alle tijd en vrijheid

Op Heidepol kun je een uitvaart helemaal naar wens vormgeven. Hierbij wordt veel ruimte en rust geboden voor een afscheid in de natuur, passend bij de persoon. Een afscheid kan in de ochtend of in de middag plaatsvinden, zo is er alle tijd voor de uitvaart. In de zomermaanden is het ook mogelijk om in de avond een ceremonie te houden.

Faciliteiten

In het natuurgebied zijn er verschillende mogelijkheden voor een passend afscheid, zowel binnen als buiten. In De Horst is ruimte voor maximaal 70 personen, in de Heideplaats is een samenzijn met 100 tot 120 personen mogelijk, in De Bosplaats is een intiem afscheid mogelijk met een gezelschap tot 30 personen.

 

Onderdeel van de natuur

Het behoud en de ontwikkeling van de natuur speelt een grote rol op Heidepol. Een natuurgraf is als een onderdeel van de natuur, waardoor er bepaalde dingen juist wel en niet mogen tijdens een uitvaart. Zo behouden we het karakter, de kracht en de schoonheid van het natuurgebied.

 • De natuurgraven worden enkel gemarkeerd met een houten gedenkteken met persoonlijke inscriptie. (Het bestel- en leverproces van de gedenktekens loopt via de natuurbegraafplaats).
 • Er worden geen sieraden begraven, ook een bril mag niet worden begraven.
 • Kleding van de overledene moet van natuurlijk afbreekbaar materiaal zijn.
 • Persoonlijke spullen die worden meegegeven mogen alleen van natuurlijk afbreekbaar materiaal zijn.
 • Bloemstukken en bloemen worden twee weken na de natuurbegrafenis weggehaald.
 • Losse snijbloemen en veldbloemen mogen altijd worden neergelegd.
 • Het is niet mogelijk om zelf bomen, struiken of bloemen aan te planten.
 • Het is niet toegestaan om (wens)ballonnen op te laten.
 • Op de natuurbegraafplaatsen gebruiken we geen fakkels, vuurkorven of ander open vuur tijdens een uitvaart.

Contact met Heidepol

Neem contact op met een van onze medewerkers om de mogelijkheden voor een afscheid in de natuur te bespreken. Een begrafenis aanmelden en inplannen kan 24 uur per dag via telefoonnummer 026 711 22 15.

Activiteiten

Verbinding houden of juist kennismaken met Heidepol? Maandelijks organiseren we een begeleide wandeling door het natuurgebied. Ook herdenken we eens per jaar de mensen die gemist worden tijdens Lichtjesavond. Bekijk hier alle activiteiten op Heidepol.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten