Menu
Direct naar handige links

Natuurbegraven in combinatie met een Loop kist of Loop urn De combinatiemogelijkheden

Het geloof in de kracht van de natuur is wat Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech verbindt. Samen delen we de ambitie de natuur sterker te maken en zorgvuldig met haar om te gaan. Natuurbegraven Nederland werkt dagelijks actief aan deze versterking en het behoud van de natuur. Door samen te werken met Loop Biotech kunnen we een stap zetten in het verduurzamen van de uitvaart. Het is om die reden mogelijk een natuurgraf vast te leggen in combinatie met een Loop kist of urn gemaakt van mycelium. Op deze pagina leggen we je uit wat het is, welke mogelijkheden er zijn en wat deze kosten.

Een kist of urn van mycelium

De Loop kist (Loop Living Cocoon™) en de Loop urn (Loop EarthRise™) zijn duurzame producten voor een nóg duurzamere uitvaart. Loop Biotech is de ontwikkelaar van deze producten en groeit de kist en urn in slechts 7 dagen. De kist en urn zijn gemaakt van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen die oorspronkelijk in Nederland voorkomen. Gemiddeld genomen gaan ze na begraving in ideale omstandigheden binnen 45 dagen op in de natuur.

De unieke kracht van mycelium is dat het organisch materiaal afbreekt waardoor er voedingsstoffen in de bodem vrijkomen voor planten. Een groot deel van de planten heeft baat bij voldoende mycelium in de bodem. Natuurbegraven Nederland gelooft dat natuurbegraven in mycelium kan bijdragen aan de versterking van de natuur.

Mogelijkheden en tarieven

Om de natuur te beschermen is een natuurbegraving alleen mogelijk in materialen die door de natuur afgebroken kunnen worden. Samen bieden we daarom de mogelijkheid om te kiezen voor een natuurgraf in combinatie met een Loop kist of Loop urn zodat de keuze voor natuurbegraven nóg duurzamer wordt. Het is mogelijk deze producten, na overlijden, te combineren met een natuurgraf. Als er al een natuurgraf is vastgelegd is er ook een combinatie met een ceremonie mogelijk. Bekijk hieronder de prijzen.

Het combinatievoordeel is al verwerkt in de getoonde prijzen.

Natuurgraven in combinatie met een Loop kist (Loop Living Cocoon™) Tarieven Combinatievoordeel 
Natuurgraf voor 1 persoon in combinatie met 1 Loop kist  € 5.645 € 330
Natuurgraf voor 2 personen in combinatie met 1 Loop kist   € 9.095 € 330
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 herbegraving, in combinatie met  1 Loop kist  € 7.295 € 330
Natuurgraf voor 2 personen waarvan 1 urn in combinatie met 1 Loop kist  € 6.595 € 330
Natuurgraven in combinatie met een Loop urn (Loop EarthRise™) Tarieven Combinatievoordeel 
Urnennatuurgraf voor 1 persoon in combinatie met 1 Loop urn  € 2.180 € 140
Urnennatuurgraf voor 2 personen in combinatie met 1 Loop urn   € 3.130 € 140
Natuurgraf voor 2 personen waarvan 1 urn in combinatie met 1 Loop urn  € 5.830 € 140
Urnennatuurgraf voor 2 personen in combinatie met 2 Loop urnen  € 3.310 € 280
Natuurgraven in combinatie met een Loop baar (Loop ForestBed™) Tarieven Combinatievoordeel 
Natuurgraf voor 1 persoon in combinatie met 1 Loop baar € 5.585 € 140
Natuurgraf voor 2 personen in combinatie met 1 Loop baar  € 9.035 € 140
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 herbegraving, in combinatie met  1 Loop baar  € 7.235 € 140
Natuurgraf voor 2 personen waarvan 1 urn in combinatie met 1 Loop baar € 6.535 € 140

 

Een ceremonie in combinatie met een Loop kist of Loop urn Tarieven Combinatievoordeel 
Ceremonie in combinatie met 1 Loop kist € 1.125 € 150
Ceremonie in combinatie met 1 Loop baar € 875 € 150

Heb je nog vragen?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen, bekijk dan een overzicht van de meest gestelde vragen onderaan deze pagina.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord.

Veelgestelde vragen

De samenwerking

Waarom biedt Natuurbegraven Nederland Loop kisten en urnen aan?

Natuurbegraven Nederland gelooft in de kracht van de natuur en wil deze versterken en behouden. De keuze voor natuurbegraven draagt hier aan bij. Vanuit de ambitie om de natuur te versterken wil Natuurbegraven Nederland samen met Loop Biotech de keuze voor een duurzame uitvaart bereikbaar maken, voor iedereen.

Productinformatie

Wat is een Loop kist (Loop Living Cocoon™)?

De Loop kist (Loop Living Cocoon™) is een kist gemaakt van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen die oorspronkelijk in Nederland voorkomen. De kist wordt in slechts 7 dagen gekweekt en wordt in ideale omstandigheden binnen 45 dagen opgenomen door de natuur. De kist is 100% natuurlijk en GreenLeave gecertificeerd en is binnenin bekleed met mos. De myceliumkist is een duurzaam alternatief voor een nóg duurzamere uitvaart.

 

Wat is een Loop urn (Loop EarthRise™)

De Loop urn (Loop EarthRise™) is een urn gemaakt van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen die oorspronkelijk in Nederland voorkomen. De urn wordt in slechts 7 dagen gekweekt en wordt, als deze begraven wordt, binnen 45 dagen opgenomen door de natuur. De urn is 100% natuurlijk en GreenLeave gecertificeerd.  

Wat is mycelium?

Mycelium is het wortelnetwerk van paddenstoelen. Het wortelnetwerk van de Loop kist en urn komt van de gesteelde lakzwam die van oorsprong in Nederland voorkomt. De unieke kracht van mycelium is dat het organisch materiaal afbreekt, bijvoorbeeld bladafval. Wanneer dit gebeurt komen er voedingsstoffen vrij in de bodem. Mycelium groeit in de natuur onder de grond, de paddenstoel die je ziet is de vrucht van mycelium zoals appels de vruchten zijn van een boom.

Waarom een kist van mycelium?

Natuurbegraven Nederland werkt dagelijks actief aan de versterking van de natuur. Om de natuur te beschermen is een natuurbegraving alleen mogelijk in materialen die door de natuur afgebroken kunnen worden. Een kist of urn van mycelium kan de natuur versterken omdat het mycelium organisch materiaal afbreekt waardoor er voedingsstoffen in de bodem vrijkomen. Een groot deel van alle plantensoorten heeft dus baat bij voldoende mycelium in de bodem.

Welke Loop urn levert Natuurbegraven Nederland?

Natuurbegraven Nederland levert de Loop Earthrise™, dit is een urn van mycelium. Bij Loop Biotech is het mogelijk deze urn te bestellen met een extra boompje in het deksel, bij Natuurbegraven Nederland is dit niet mogelijk. Natuurbegraven Nederland beheert de natuur op de natuurbegraafplaatsen namelijk volgens een vastgesteld natuurbeheerplan, de boompjes op het deksel van de Loop urn passen niet binnen dit plan. De boompjes zijn om die reden ook niet los leverbaar.

Hoe lang kan de Loop urn (Loop EarthRise™) worden bewaard?

Net zoals een urn die niet is gemaakt van mycelium kan ook een Loop EarthRise™ mee naar huis. De urn kan dan voor onbeperkte tijd worden bewaard in een droge ruimte met voldoende ventilatie.

 

Hoe snel gaat de Loop kist op in de natuur?

Gemiddeld genomen gaat de Loop kist na begraving in ideale omstandigheden binnen 45 dagen op in de natuur.

Mycelium groeit ontzettend snel, waardoor Loop Biotech in slechts 7 dagen een hele kist kan groeien. Dit zorgt voor een koolstofkringloop die vele malen korter is dan bij hout, waarvoor bomen gekapt worden die jaren hebben moeten groeien. Doordat het organisme blijft leven gaat het bij begraven vele malen sneller op in de aarde en kan het de opgenomen CO₂ aan de bodem teruggeven als bouwstof voor nieuw leven.

Hoe duurzaam zijn de Loop producten?

Loop Biotech kweekt producten van paddenstoelen die oorspronkelijk in Nederland voorkomen. Dit proces heeft een duurzaamheidscertificaat en gebeurt volgens de wereldwijde standaarden die hiervoor gelden (Cradle to Cradle Gold Certified™). Het korte groeiproces van 7 dagen zorgt voor een koolstofkringloop die vele malen korter is dan bij producten van ander materiaal, zoals bijvoorbeeld hout waarvoor bomen gekapt worden die jaren hebben moeten groeien. Bovendien is het transport van de Loop kist in Nederland 100% elektrisch.

 

Zijn kisten of urnen van een ander materiaal dan mycelium ook toegestaan?

Alle kisten of urnen van natuurlijk afbreekbaar materiaal zijn toegestaan op onze natuurbegraafplaatsen. De myceliumkist en -urn zijn duurzame varianten die natuurlijk afbreekbaar zijn. Het is nog steeds mogelijk om begraven te worden in andere materialen dan mycelium. Natuurbegraven Nederland geeft iedereen de ruimte om hierin een eigen keuze te maken.

Ik heb al een natuurgraf vastgelegd, hoe kan ik toch gebruikmaken van het combinatievoordeel met een Loop kist of urn?

Naast de combinatie met natuurbegraven zijn er ook combinaties mogelijk van een ceremonie met een Loop kist of urn. Neem vrijblijvend contact op met een van onze natuurbegraafplaatsen voor informatie.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten