Menu

Een eigen plek op Heidepol: Hoe gaat het in zijn werk?

Een laatste rustplaats in de natuur en misschien wel specifiek in de natuur van Heidepol. Het is een belangrijke keuze die volle aandacht verdient. Alle vragen die naar voren komen bij het verkrijgen van een eigen plek in de natuur, vind je op deze pagina.

Een plek uitkiezen

Aan de bosrand of in het open heideveld, een eigen plek, kies je zelf. Een eigen plek voor een kist, of voor een urn of een plek samen, naast elkaar. We bieden de vrijheid om een (beschikbare) plek te kiezen die bij jou past.

Dit doe je niet alleen. Een informatiemedewerker van natuurbegraafplaats Heidepol legt uit wat mogelijk is en ondersteunt je bij het maken van deze keuze.

Kies voor een begeleide wandeling om kennis te maken met Heidepol, of bezoek het natuurgebied wanneer het jou uitkomt.

Een plek vastleggen

Vooraf is met zorg bepaald waar natuurbegraven mogelijk is op Heidepol. De natuur speelt hierin een belangrijke rol, bomen krijgen genoeg ruimte om te groeien en voor sommige dieren is Heidepol een thuis. Hiermee is rekening gehouden bij het bepalen van de plekken waarvan de coördinaten zijn vastgelegd. Een GPS-systeem laat ons zien welke plekken (nog) beschikbaar zijn.

Heb je een plek gevonden die je aanspreekt, dan reserveren wij deze voor jou. Een gereserveerde plek wordt vastgelegd in het kadaster en je ontvangt een natuurgrafakte waarop de exacte plek staat aangegeven.

We begrijpen dat daadwerkelijk langskomen in het natuurgebied soms niet kan. Het is daarom ook mogelijk om een plek te reserveren op afstand. Daarbij ben je nu verzekerd van een eigen plek en kies je later waar deze plek exact zal zijn binnen het natuurgebied.

Verzekerd van eeuwige grafrust

Reserveer je een plek op onze natuurbegraafplaats, dan heb je voor eeuwig het recht om daar begraven te worden. Nabestaanden krijgen geen vragen over het verlengen van het grafrecht. In een grafakte wordt het eeuwigdurend grafrecht vastgelegd. In deze akte staan onder andere de coördinaten van de plek vermeld. Op de hele natuurbegraafplaats is een kwalitatieve verplichting gevestigd. Deze kwalitatieve verplichting is vastgelegd door een notaris en waarborgt het eeuwige recht op begraven op de door jou gereserveerde plek. Een laatste rustplaats betekent dus een eigen stuk natuur dat voor altijd van jou zal zijn.

Ervaar Heidepol zelf

Geniet van de seizoenen. Wandelen, fietsen of even (uit)rusten op een bankje. Natuurbegraafplaats Heidepol is altijd vrij toegankelijk tijdens de ‘openingstijden van de natuur’, tussen zonsopgang en zonsondergang. Bezoek ons prachtige natuurgebied met zijn bossen, velden en vennen of schrijf je in voor een van de activiteiten.

Draag bij aan de natuur van Nederland

Natuurbegraven Nederland wil de natuur in Nederland verder ontwikkelen en behouden voor de generaties na ons. We werken daarom nauw samen met Natuurmonumenten. De natuur waarin je een laatste rustplaats kiest, blijft altijd van jou en blijft voor altijd natuur. Voor elk natuurgraf reserveren wij een deel van de opbrengsten voor Natuurmonumenten, die in de toekomst zorgdraagt voor het natuurgebied Heidepol.

Natuurbegraven Nederland zorgt voor het beheer van het natuurgebied en de natuurgraven. Na de laatste natuurbegraving neemt Natuurmonumenten het beheer van het natuurgebied over. We blijven dus altijd zorgen voor het natuurgraf; je nabestaanden hoeven dat niet te doen.

Veelgestelde vragen

Kan ik een plek op Heidepol reserveren zonder langs te komen?

Ja, dat is mogelijk. We begrijpen dat niet elke persoonlijke situatie zich leent om het natuurgebied te bezoeken. Je kunt op afstand een eigen plek reserveren, en de vrije keuze behouden om later een exacte plek uit te (laten) kiezen.

Is het mogelijk om meerdere plekken naast elkaar te reserveren?

Ja, dat is mogelijk waar de natuur dit toelaat. Vooraf is bepaald waar natuurgraven mogen komen binnen het natuurgebied. Hierbij is ook rekening gehouden met twee of meer natuurgraven naast elkaar.

Zijn er nog plekken beschikbaar op natuurbegraafplaats Heidepol?

Heidepol bestaat uit 25 hectare natuurgebied waarbij vele natuurliefhebbers al een laatste rustplaats in de natuur hebben uitgekozen. Er zijn nog voldoende plekken beschikbaar, mede doordat er onlangs een nieuw aangrenzend natuurgebied is gecreëerd. Informeer bij onze medewerkers welke plekken er nog beschikbaar zijn op dit moment.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten