Menu

Mogelijkheden en tarieven

Een eigen plek in de natuur is voor altijd, en kies je zelf. Met een natuurgraf draag je bij aan het behoud van de Nederlandse natuur. Een laatste rustplaats is namelijk voor eeuwig, de plek zal voor altijd natuur blijven. Op een natuurbegraafplaats kun je kiezen voor een natuurgraf voor een lichaamsbegraving, een plek voor een urn of de as, of beide als je samen voor natuurbegraven kiest. Je kunt een plek reserveren bij leven, zodat alles goed geregeld is voor later. Maar ook kunnen nabestaanden een plek vastleggen na het overlijden van een dierbare.

Ligging

Om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling, versterking en het behoud van de natuur, zijn de beschikbare plekken voor begraven in de natuur zorgvuldig ingemeten. Hierbij is rekening gehouden met de natuur zodat bomen voluit kunnen blijven groeien en het leefgebied van dieren onverstoord blijft. Een medewerker van de natuurbegraafplaats kan tijdens een persoonlijke, informatieve wandeling door de natuur laten zien welke mogelijkheden er op de verschillende plekken zijn.

Wat kost natuurbegraven op Maashorst?

Natuurgraven Tarieven
Natuurgraf voor 1 persoon
Een laatste rustplaats midden in de natuur. Ook een herbegraving is mogelijk in een natuurgraf.
€4.700
Natuurgraf voor 2 personen – naast elkaar
Éen natuurgraf waar je naast elkaar begraven wordt.
€8.450
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 herbegraving €6.350
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 urn
Lees hier meer over de mogelijkheden.
€5.650
Urnennatuurgraf voor 1 persoon
Een natuurgraf voor de as of de urn van 1 persoon. Lees hier meer over de mogelijkheden.
€2.000
Urnennatuurgraf voor 2 personen
Een natuurgraf voor de urnen of de as van 2 personen. Lees hier meer over de mogelijkheden.
€2.950
Vlindernatuurgrafje
Speciaal voor (stil)geboren kindjes tot 24 weken zwangerschap.
€600
Kindernatuurgraf
Een natuurgraf voor kinderen tot 12 jaar.
€2.350

De prijzen van de natuurgraven zijn inclusief een houten gedenkteken. Het is mogelijk een persoonlijke boodschap te laten frezen in het hout.

Bovenstaande kosten hebben enkel betrekking op het soort natuurgraf. Je betaalt eenmalig voor het eeuwigdurend grafrecht van de plek. Dit is exclusief begraafkosten en de kosten voor materialen van bijvoorbeeld een kist, mand, wade of urn.

Staat je gewenste keuze voor een laatste rustplaats in de natuur niet in bovenstaand formulier? Neem dan contact met ons op.

Begraafkosten  Tarieven
Begraving €675
Urn- of asbegraving €325
Begraafkosten van tegelijk (her)begraven van 2 kisten in één natuurgraf – naast elkaar €895

 

Overige kosten Tarieven
Vervanging gedenkteken €250
Dienstverlening herbegraven €300
Administratiekosten wisselen van plek €300

 

Ceremonieruimten Tarieven
Onder d’n Eyk
Onder de tarp (ceremonie buiten)
€450
Ceremonieruimte De Hoeve
Inclusief: Afspelen van muziek en het tonen van beeldmateriaal (via Prodiz Memoria) gebruik van familiekamer en eenvoudige opname van de dienst.
€975
’t Koffiehuys
Tot maximaal 25 personen.
Inclusief: Afspelen van muziek en tonen van beeldmateriaal, gebruik van familiekamer.
€400

 

Natuurbegraven in een Loop kist of urn

Lees hier alles over de mogelijkheden en tarieven voor een kist of urn gemaakt van mycelium.

Een afscheid in de natuur
Een afscheid in de natuur is mogelijk voor iedereen die een plek vastlegt of wil vastleggen op de natuurbegraafplaats. Op deze pagina staat alle informatie over het regelen van een natuurbegrafenis.

Houten gedenkteken
Om een dierbare plek te markeren bieden we de mogelijkheid tot het plaatsen van een houten gedenkteken, dat wordt, eenmalig kosteloos, geleverd door de natuurbegraafplaats. Het gedenkteken is onbehandeld en vergankelijk en wordt uiteindelijk één met de natuur. Het is mogelijk een eenvoudige persoonlijke boodschap te laten frezen in het hout.

Om de natuur de ruimte te geven, mogen alleen losse snijbloemen of veldbloemen bij de plek worden neergelegd, zonder verpakking, ijzerdraad, steekschuim of touw.

Betalen en uitvaartverzekering
De kosten voor een laatste rustplaats in de natuur worden eenmalig betaald. Je hebt daarmee voor altijd het recht om op de door jou gereserveerde plek begraven te worden. Het tarief voor een natuurgraf is exclusief begraafkosten. Begraafkosten kunnen eventueel ook later worden voldaan. De begraafkosten zijn variabel, je betaalt het tarief dat geldt op het moment van betalen.

Ook met een uitvaartverzekering kun je bij ons een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert kan het zijn dat de kosten (gedeeltelijk) achteraf worden vergoed. Per verzekering kan dat verschillen, wij adviseren daarom contact op te nemen met de uitvaartverzekeraar.

Wisselen van plek
Mochten de persoonlijke omstandigheden daar om vragen bieden wij de mogelijkheid om, binnen de aangesloten natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland of op de natuurbegraafplaats zelf, van plek te wisselen. Hier kunnen eventueel kosten aan verbonden zijn.

Veelgestelde vragen

Kan ik nu al een plek reserveren op de natuurbegraafplaats?

Ja, de meeste mensen die kiezen voor een natuurgraf, leggen een plek in de natuur vast bij leven. Je hebt dan de zekerheid dat dit alvast geregeld is. Het is ook mogelijk voor nabestaanden om na overlijden een laatste rustplaats te kiezen voor een dierbare.

Kan ik met een uitvaartverzekering een plek in de natuur vastleggen?

Ja, ook met een uitvaartverzekering kun je een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert, betekent dit afhankelijk van de verzekering dat de kosten (gedeeltelijk) achteraf worden vergoed. Bewaar daarom altijd goed de factuur van de reservering. Voor meer informatie adviseren we om contact op te nemen met je eigen uitvaartverzekeraar.

Wat zijn de kosten van een natuurgraf op Maashorst?

Je betaalt eenmalig voor een plek met eeuwigdurend grafrecht. Dit is exclusief de begraafkosten, die eventueel ook later kunnen worden voldaan. Een natuurgraf wordt onderhouden door de natuur. In tegenstelling tot een traditioneel graf zijn er hierdoor geen terugkerende onderhoudskosten.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten