Menu

Een afscheid in de natuur

Een afscheid in de natuur is mogelijk voor iedereen die op natuurbegraafplaats Maashorst een plek heeft vastgelegd. Zijn de nabestaanden die je begeleidt geïnteresseerd in een laatste rustplaats in de natuur, maar hebben ze nog geen plek vastgelegd? Neem dan contact met ons op voor een afspraak zodat we samen een plek uit kunnen kiezen.

De natuurbegrafenis – hoe werkt het

Na de afscheidsceremonie wordt de overledene begraven op de uitgekozen plek in de natuur. De natuurbeheerders van de natuurbegraafplaats bereiden het natuurgraf voor. Zij openen en sluiten het natuurgraf. Wanneer de familie graag zelf het graf sluit na de begraving dan kan dat ook, geef dit vooraf aan ons door dan plaatsen we het zand om mee te sluiten direct naast het natuurgraf. Bij het sluiten is altijd een medewerker van de natuurbegraafplaats aanwezig om de bekisting te verwijderen.

Informatie voorafgaand aan een uitvaart

  • De kist, mand of wade mag alleen van natuurlijk afbreekbare materialen zijn;
  • Ook de kleding moet door de natuur kunnen worden afgebroken. Denk hierbij aan wol, linnen, katoen of zijde.
  • Een lichte balseming van het lichaam is toegestaan;
  • Natuurbegraafplaats Maashorst zorgt niet voor de verzorging van de overledene, opbaren is dus niet mogelijk;
  • Het natuurgraf wordt zo snel mogelijk gesloten. Wanneer er twee begravingen op één dag zijn komt de grafdelver aan het einde van de dag langs om de graven te sluiten.

Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech

Begraven in de natuur op de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland is alleen mogelijk in materialen die door de natuur worden afgebroken. Door de handen ineen te slaan met Loop Biotech is er nu een nog duurzamere manier van begraven in de natuur mogelijk. Met de mogelijkheid om te kiezen voor een natuurgraf met een Loop kist of Loop urn werken we samen aan een gezonde bodem, waar een sterke natuur mee begint.

Ben je benieuwd naar hoe het verder in zijn werk gaat, wat dit voor jou als uitvaartondernemer betekent en welke mogelijkheden er zijn? Lees dan hier het antwoord op de meest gestelde vragen.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten