Menu

Ontdek wandelend natuurbegraafplaats Maashorst

De oorspronkelijke oerbossen op Maashorst veranderden in akkers en productiebos en worden nu weer hersteld. Spechten tikken tegen bomen, vlinders fladderen in het rond en reeën, salamanders en dassen voelen zich thuis op natuurbegraafplaats Maashorst. Maandelijks wandelen we door het natuurgebied op de 2e dag van de maand. Een medewerker vertelt al wandelend over de natuur en natuurbegraven.

Praktische informatie

De route die gelopen wordt is zo’n anderhalve kilometer lang, waarbij je regelmatig stilstaat om de stilte van de natuur te ervaren en om je vragen in alle rust te kunnen stellen, waarna je je weg weer vervolgt. Zo is deze wandeling ook geschikt voor mensen die iets minder geoefend zijn.

De informatieve wandeling start om 10.30 uur, we verzamelen vanaf 10.15 uur voor het informatiecentrum. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Denk je aan gepast schoeisel? Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Doorgang activiteiten gedurende de huidige beperkingen

Vanwege de overheidsrichtlijnen worden er voorlopig geen groepsactiviteiten, zoals natuurwerkdagen en informatiewandelingen, door ons georganiseerd.

U bent nog steeds van harte welkom op onze natuurbegraafplaats. Wandelen in de openheid van de natuur doet goed. Een gesprek over een plek in de natuur is op dit moment mogelijk met maximaal 2 gespreksgenoten. U kunt ook zelf in alle rust een bezoek brengen aan de natuurbegraafplaats, volgens de geldende maatregelen. De natuur blijft, dagelijks, vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Deelnemen is gratis, we vragen je alleen om je tijdig aan te melden. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail en we houden je op de hoogte mocht er onverhoopt iets veranderen.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten