Menu

Een natuurbegrafenis bijwonen

Een veilige omarming door de bomen in het bosgedeelte of juist de vrije ruimte om diep adem te halen en om je heen te kijken op de open velden. De natuur op natuurbegraafplaats Maashorst biedt rust en ruimte, de kracht van de natuur speelt dan ook een grote rol bij een afscheid in de natuur. Is natuurbegraven nog nieuw of ga je voor de eerste keer naar een natuurbegraafplaats dan wil je wellicht weten wat je kunt verwachten of waar je rekening mee dient te houden.

Afscheid in de natuur

Een afscheid in de natuur op natuurbegraafplaats Maashorst kan naar persoonlijke behoeften worden ingevuld, een natuurbegrafenis verloopt dus niet altijd hetzelfde. Soms kiezen mensen voor een ceremonie in De Hoeve (de ceremonieruimte bij het informatiecentrum), buiten onder de tarp (van april tot en met oktober ongeveer) of bij de plek zelf met een beperkt aantal mensen. De natuurbeheerder zorgt op de dag van het afscheid dat het natuurgraf klaar is voor de natuurbegrafenis.

Bij een eigen plek in de natuur wordt het natuurgraf één met de natuur. Wij vragen daarom rekening te houden met het volgende:

  • Bloemstukken en bloemen worden twee weken na de natuurbegraving weggehaald.
  • Losse snijbloemen en veldbloemen zonder verpakking, ijzerdraad, touw of steekschuim mogen altijd worden neergelegd. Na 5 dagen halen wij de bloemen weg, of eerder als ze niet meer mooi zijn.
  • Het is niet toegestaan om zelf bomen, struiken of bloemen aan te planten.
  • Het is niet toegestaan om (wens)ballonnen op te laten.
    Open vuur, fakkels of vuurkorven zijn niet toegestaan in het natuurgebied.
  • Er gelden geen specifieke kledingvoorschriften op een natuurbegraafplaats. Het is wel verstandig schoenen aan te trekken waarop je goed kunt lopen.
  • Bij regen of slecht weer zijn er voldoende paraplu’s beschikbaar.

Bereikbaarheid

Natuurbegraafplaats Maashorst ligt aan de Franse Baan 2 in Schaijk. Voer het genoemde adres in op Google Maps of een navigatiesysteem en breng een bezoek. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats naast het informatiecentrum aan het einde van de lange laan.

De natuurbegraafplaats is het makkelijkst te bereiken met de auto, de dichtstbijzijnde bushalte ligt in Schaijk op minstens 2 kilometer afstand van het natuurgebied.

Rolstoelvriendelijkheid
Natuurbegraafplaats Maashorst is rolstoelvriendelijk voor bezoekers van een uitvaart, de paden zijn gedeeltelijk verhard. Als je slecht ter been bent en lopen is lastig voor je dan is er een boskar beschikbaar. Ook kun je in het informatiecentrum een eenvoudige rolstoel lenen voor tijdens je bezoek. We beschikken over een ruim invalidentoilet.

Contact

Wil je graag een medewerker van natuurbegraafplaats Maashorst spreken, neem dan contact met ons op.

Adres

Natuurbegraafplaats Maashorst
Franse Baan 2
5374 RS Schaijk
T: 0486 74 50 06
E: contact@maashorst.nl

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten