Menu

Breng een bezoek aan Maashorst

Oergebied de Maashorst is het grootste natuurgebied in Brabant. Tussen Nistelrode, Heesch, Schaijk en Zeeland ligt een groen gebied rijk aan bossen, vennen en heide. In Schaijk, aan de Franse Baan, ligt natuurbegraafplaats Maashorst. Een lange laan met bomen leidt naar ’t Ven dat het begin vormt van een kruidenrijk grasland waar open bosgedeelten en heidevelden omarmd worden door bomen en de open velden zich uitstrekken over de natuurbegraafplaats.

De natuurbegraafplaats is onderdeel van het natuurgebied en openbaar voor iedereen. Van zonsopkomst tot zonsondergang is de natuur dagelijks vrij te bezoeken om te wandelen, te genieten van het weer op een bankje in de zon of je te verwonderen over de vele vogels en andere dieren die zich hier bevinden.

Actuele informatie over een bezoek

Ook in coronatijd is iedereen nog steeds van harte welkom op onze natuurbegraafplaats, de natuur blijft dagelijks toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. Wandelen in de openheid van de natuur doet goed. Een gesprek over een eigen plek in de natuur is op dit moment gewoon mogelijk.

Als je corona gerelateerde klachten hebt of er wordt verwacht binnen te blijven, kun je helaas niet deelnemen aan het gesprek met één van onze collega’s. Wij denken graag mee over een passende oplossing, door bijvoorbeeld te beeldbellen.

Informatie

Benieuwd naar de natuur en de mogelijkheden voor een laatste rustplaats voor eeuwig? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak zodat we alle tijd voor je hebben. Onze informatiemedewerkers leggen in een persoonlijk gesprek uit wat natuurbegraven is, hoe het in zijn werk gaat en wat de mogelijkheden zijn op natuurbegraafplaats Maashorst.

Tijdens een wandeling verkennen we samen het gebied. Als je slecht ter been en lopen lastig is voor je, dan verkennen we het gebied met onze boskar.

Bereikbaarheid

Natuurbegraafplaats Maashorst ligt aan de Franse Baan 2 in Schaijk. Voer het genoemde adres in op Google Maps of een navigatiesysteem en breng een bezoek. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats naast het informatiecentrum aan het einde van de lange laan.

De natuurbegraafplaats is het makkelijkst te bereiken met de auto, de dichtstbijzijnde bushalte ligt in Schaijk op minstens 2 kilometer afstand van het natuurgebied.

Openingstijden informatiecentrum Maashorst

Maandag t/m zaterdag van 9.00 – 17.00 uur
Zondag van 11.00 – 16.00 uur

De natuurbegraafplaats is vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Contactgegevens

Natuurbegraafplaats Maashorst
Franse Baan 2
Schaijk
T. 0486 745 006
M. contact@maashorst.nl

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur op telefoonnummer 0486 745 006.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten